2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

LG Arena FAQ

Részletes leírás, és GYíK az LG Arena-ról!

[ ÚJ TESZT ]

LG Arena FAQ - Bevezető

LG Arena - KM900 - FAQ!

Gyakran feltett kérdések órája, ne kelljen annyiszor elismételni, amit már minden Arena tulajdonos tud. Amennyiben megfelel, mindenhez hozzá lehet szólni itt is, de nem szándékom az Arena topicot kiváltani, csupán kiegészíteni és összefoglalni szeretnék több ezer oldalnyi tapasztalatot.

final v1.16

Ajánlom e leírást mindazoknak, akik hozzám hasonló cipőben járva egy ilyen készüléket választottak és szeretnék megtudni, mit tud a készülék a hosszú felsorolásból amivel reklámozták vagy vásárlás előtt állva kíváncsiak, mit lehet még kihozni az LG Arena-ból.

- Nekem való ez a telefon?

- Az LG Arena alapvetően egy multimédiás telefon, 3 hüvelykes, WVGA, kapacitív, multitouch érintőkijelzővel, strapabíró fémházzal és hatalmas (8GB) belső memóriával képek, filmek, zenék tárolására.(természetesen használható pendrive-ként is) Belső tulajdonságai alapján egy jól felszerelt modell, kiválóan használható S-Class érintőfelülettel, terjedelmes névjegyzékkel és naptárral, ez utóbbiak természetesen nem vethetőek össze egy üzleti kategóriás modell képességeivel. Beépített ekvalézerrel közel 20 féle hangzást képes megvalósítani, akár Dolby-t is. Az Arena kiválóan alkalmas rövidebb, hosszabb filmek lejátszására, akár kiválló (720x400@30~1500bitarány) minőségben is. Fontos megemlíteni a WiFi kapcsolódási képességet és a kuriózum FM Transmitter-t. A készülék S-Class felülete zárt operációs rendszert takar, ez azt jelenti, hogy egyelőre nincsenek hozzá natív alkalmazások, mint pl. Windows Mobile esetén, így az elérhető segédprogramokat a JAVA alkalmazások között kell keresni. Ez a "negatívum" a sebesség és használhatóság tekintetében felbecsülhetetlen előny.
További részletek a többi válasz között, itt, hivatalos forrásból és egy menü kipróbálási lehetőség itt.

- Mekkora a készülék akkumulátorának kapacitása?

- Az akkumulátor üzemideje átlagosan 2-3 nap, mint az összes nagy-kijelzős telefoné, kevesebb "tapicskolással" ez növelhető. És más módszerekkel is növelhető, lásd lentebb.

- Láttam több helyen is a telefont olcsóbban/drágábban, hogyan lehetséges ez, mi a különbség?

- Elsősorban a garancia, olvasd el figyelmesen milyen garanciák léteznek itthon.

- Új készüléket akarok vásárolni,lehet, hogy üzletből, de nem tudom, hogyan néz ki a gyári/bontatlan csomagolás?

- Így kell kinéznie.

- Szeretném megtudni, van-e magyar leírás a telefonról?

- Igen.

- Van lehetőség a telefonban témát (theme) változtatni?

- Nem, az Arena-ban kezdőképet lehet cserélni, ami a menük hátterén nem változtat. Úgynevezett"mod"-olt szoftverekben van lehetőség a GUI megváltoztatására. Lásd lentebb.

- Szeretném a zenéimet listába, rendezni, van erre valamilyen program?

- Igen, Mp3tag 2.45a magyar, Tag.And.Rename.v3.5.3 a Google a te barátod is.

- Van lehetőség videó csengőhang beállítására?

- Igen, az mp4be átkonvertált rövid videorészletet a csengőhangok közé kell másolni. Belépsz a Saját Mappa->Hangok->Használat->Videó>csengőhang-ba. Ezután a kapcsolathoz csengőhangként hozzáadod.

- Szeretnék a készüléken jó minőségű videót nézni, milyen lehetőségeim vannak?

# H.263 [704x480@30fps, 704x576@25fps],
# H.263+/MPEG4/H.264/WMV9 [720x480@30fps720x576 25fps]
# DivX [352x288@30fps]
- Íme egy letölthető kedvcsináló trailer Lg Arena-ra optimalizálva. Elég adattár módban a Videók mappába bemásolni és mehet a mozizás!

- Mi az ajánlott formátum és milyen felbontás, fps mellett érdemes a telefonra videót készíteni?

- Az ajánlott formátum legjobb minőség eléréséhez az (mp4) 720x400-as felbontás mellett, 30fps és H264 tömörítés. Fontos a 10:6-os képarány megtartása, hogy nagyításnál ne legyen torzulás. Megemlítenék egy alacsonyabb minőségű beállítást is, ami nem lényegesen rosszabb, sokkal hamarabb "elkészül" és mégis bőven az élvezhető szinten van: kisebb felbontás.Hozzáfűzném, videó konvertálásnál, hogy minőség szerint állíthatjuk lejjebb is az audió bitarányt és az audió csatornát is monóra vehetjük, így még kisebb lesz a konvertált videó mérete.

- Milyen programot érdemes használni a videó konvertáláskor?

# Any Video Converter Portable részletes leírása itt.
# Format Factory részletes leírása képekkel feliratot is bele tud égetni a videóba

- Szeretnék letölteni valamilyen navigációs (GPS) alkalmazást, hol tehetem meg?

- Itt
- Ha csak térkép kell itt

- Szeretném kikapcsolni a fényképezés közben a zárhangot, megoldható?

- Nem. A készülék zárhangja nem kikapcsolható a hagyományos szoftverekben nem, de a "mod"-oltakban ezt is áthidalták, lásd lentebb.

- Nem mindig sikerülnek a fotók. Kérhetek tanácsokat a fényképezéssel kapcsolatban?

- Igen, vedd úgy, hogy a fórumtársak személyesen neked válaszolnak:
# Vovi1

# Duvi, tesztképek
# És egy tesztvideó itt

- Találtam a menüben egy projektor/tv kimenet opciót, mit jelent ez a funkció?

- Az Arenán van TV kimenet is, ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a kijelzőn megjelenő képjelet és a hangot meg lehet nyitni A/V bemenettel rendelkező lejátszóval. Szükség van mindehhez egy (3000,-ft) AV kábelre, ami sajnos nincs benne a telefon gyári csomagjában, de interneten megvásárolható.

- Mindenki szoftverfrissítésről beszél. Kell ez?

- Manapság minden telefongyártó támogatja a weben keresztüli, otthoni szoftverfrissítést, így az LG is. Az újabb szoftverek hibajavításokat, esetenként új funkciókat tartalmaznak, átlagfelhasználóknak az újonnan vásárolt telefonon lévő szoftver első körben megfelelő, későbbiekben ez módosítható. Tanácsolt utánaolvasni a későbbiekben, hogy az esetleges újabb verzió hoz-e majd számunkra értékelhető különbséget!

- Melyik a legjobb szoftver?

- Nincs ilyen, a legfrissebb nem feltétlenül a legjobb, de általában az tartalmazza a legtöbb hibajavítást.

- Hol tudom megnézni a telefonom szoftververzióját?

beállítások->telefon->készülékadatok

- Jár-e valamilyen veszéllyel a telefonom frissítése?

- Igen, ha elkezdesz egy szoftvercserét, és megszakad a kapcsolat a telefonnal, "félbemarad" az akció és lehet vinni a készüléket szervizbe. Az ördög sosem alszik, de ha van egy laptopod, és figyelmesen végigcsinálod a lépéseket, nem lehet gond.

- Elvesztem-e a garanciát, ha frissítem a telefon szoftverét?

- Amennyiben gyárilag független készüléket frissít az ember, az semmilyen veszéllyel nem jár, a hálózatfüggő telefonok (Tmob stb) kizárólag hálózatfüggő szoftverrel garanciálisak. Ezekből is van új verzió, sőt vissza is lehet rakni a korábbi szoftvereket Fontos még tudni, hogy sok esetben "szürke-import" készülék kerül eladásra a hazai mobil üzletekben, ami további problémákat okozhat a telefon frissítésekor megjelenő hibáknál. További részletek a frissítéssel kapcsolatban, lentebb.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.