2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Lenovo P780

Lenovo P780: letisztult, elegáns, szinte tökéletes és főképp verhetetlen ár/érték arányú készülék.

[ ÚJ TESZT ]

Multimédia, adatátvitel

A telefon funkcióiról bővebben:

Kamera. Alapesetben ha nyaralni, kirándulni megyek viszek fényképezőgépet. De ha mégsem, akkor nézzük milyen képeket tud a Lenovo P780.
Makróknál jó képeket csinál, bár nem voltak ideálisak a fényviszonyok. Sajnos most hétvégén nem volt igazán napsütéses idő.


Egyéb képek:
Békés-Dánfok, dél körül. Semmi extra nincs bekapcsolva, minden automata.

Szabadkígyós, 15:00 óra után, erősen borult időben.


Borús idő beállítással:

Vakuval, sötétben:

Délutáni kép, borús idő

Napsütéses képek, S125 Camera fix ROM


Zene: Ha tömegközlekedési eszközzel utazok, akkor zenét hallgatok. De néha itthon is rákötöm a 2.1-et. Megfelelő a hangminősége. Az S125-ös ROM-on a Lenovo Mucis app az alapértelmezett zenelejátszó program. Van benne eq is. Az ékezetes betűk helyett csodálatos kínai karaktereket mutat. Kihangosítva nem túl szép a hangja, cserébe hangos. Hát igen, az E51 az bezzeg... Azért fülhallgatóval szerencsére szépen szól.

Kivéve a ZTE V970-ét, azzal mindig leállítja a zenét 2mp múlva. A felvevő gombra ugyan újraindul, de azonnal le is áll. Egy Grundig fülhallgatóval viszont normálisan szól. Az egyes albumokhoz nem feltétlen a tényleges előadót rendeli. A Rocket Playerrel sokkal jobb szerintem.

FM-rádió: Érzékenysége jó. A városban fogható adókat megtalálta. Ezeket el lehet menteni, elnevezhetjük őket. RDS nincs. Legalábbis az S125-ös ROM-ban. (4.2.2-es romban van!)

GPS: autóban is szoktam használni, illetve túrázásnál, biciklizésnél is. Általam használt programok: Sygic navi, illetve Endomondo. Kicsit fura volt, legelőször 1 perc alatt talált műholdakat. Másnap meg azt írta, hogy lát 12-őt de in use: 0. Utána frissítettem az a-GPS és EPO adatokat, és megy tökéletesen. Legalábbis azt hittem...

Endomondo pro 9.1.1

Teszt útvonal: Békéscsaba - Szabadkígyós.

Itt meglepő dolgokra derült fény: arrébb ment a falu, cirka 198Km lett, illetve képesek voltunk elérni a 800km/h maximális sebességet.

A megoldás: ezt a sort dalvik.vm.execution-mode=int:fast bele kell tenni a bulid.prop fájlba. Ehhez használjuk például a root explorert, a fájlon hosszan nyomva - open in text editor. Írjuk/másoljuk bele ezt az egy sort. Ezután célszerű újraindítani a telefont. Nézzük, javult-e a helyzet. Ez most egy rövid kis biciklis útvonal:

A sebesség és távolság értékek megfelelőnek tűnnek, de a városon belül nincsenek ekkora szintkülönbségek.

Sygic navi:

Teszt útvonal: Békéscsaba - Szabadkígyós.


A sebességet, távolságot jól mutatja. A 60-as táblákat, és a városnév táblákat is megfelelő helyen jelezte. Egy kereszteződénél hamarabb jelezte, hogy már befordultunk, pedig a pirosnál álltunk. Én használhatónak ítélem.

Böngészés: Összehasonlítási alapként itt is a ZTE V970 szerepel. Azon se volt rossz olvasni, de a nagyobb felületen, nagyobb felbontással sokkal élvezhetőbb. A szövegbevitel is nagyságrendekkel könnyebb, pontosabb a Lenovon.

Wi-Fi: hatótáv, érzékenység terén nincs panasz. 20 megabites nettel, két betonfalon át ennyi.

Zseblámpa: remekül használható a hátsó LED erre a célra. A V970-nél sokkal erősebb a fénye.

Videolejátszás: Ezen a felbontáson és képernyőméreten már élmény filmet nézni is. Vagy akár a MinDigTv app segítségével F1-et:

Telefonálás:most, így belegondolva nem nagyon szoktam mobilon beszélni (hívni legalábbis), mert vezetékesen lényegesen olcsóbb. Hangminősége rendben van, jól hallani a vonal túlvégén levőt, és engem is jól hallanak. 2G-3G szintén.

Skype: Marketből a legújabbat tettem fel, tökéletesen működik. Leszámítva a Skype bugjait: nem mindig mutatja az online ismerősöket sem! De ez nem a telefon hibája, hanem a programé. A jó öreg E51-en a ~3 éves Skype alkalmazás bezzeg...

Játékok

Játszani nem igazán szoktam telefonon. Arra ott a PC.

Néhány játék amit kipróbáltam rajta:
Real Racing 3: Alap ROM-mal és a Samsungról portolt ROM-mal próbáltam. Utóbbin nem az igazi, szaggat.

Dirt Road Trucker: egyszerű kis játék, 3D-s teherautókkal kell elvinni különböző rakományokat. Ez szépen folyamatosan fut.

Six Guns
Egyszerű kis vadnyugati játék, felturbózva boszorkányokkal, vámpírokkal, steampunk elemekkel. Van pl.: gőzló, gőzseprű...

Hangerő: a különféle értesítési hangok elég erősek. Sőt, még arra is figyelmeztet a készülék, ha túl magasra állítjuk a hangerőt, akkor bizony hallássérültek lehetünk.

OTG: 2 pendrive-ot, egeret, billentyűzetet próbáltam vele. Mindegyik működik. A billentyűzetnél a kiosztást nem tudtam átállítani magyarra, de nagyon nem is mélyültem el ebben a témában.
Kipróbáltam rádiós egérrel és billentyűzettel is, felismerte egyből azt is. A billentyűzet kiosztása ugyanúgy angol lett, mint a sima usb-s eszköznél. A kiosztások között nincs semmi a listában, így nekem nem sikerült magyarra átállítani.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.