2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Lenovo A60 - a dual SIM-es droid

A Lenovo a kínai belpiac számára nem csak PC-ket, laptopokat és tableteket készít, hanem telefonokat is.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

A kínaiak már a spájzban vannak I. rész

Bizonyára sokaknak ismerősen cseng a Lenovo név, ők vették meg az IBM PC részlegét, és ők vitték tovább a híres Thinkpad sorozatot - sikerrel. De mit keres a Lenovo márkanév egy telefonon? Különösen ha ez a telefon dual SIM-es és Androidos?

A Lenovo a kínai belpiac számára nem csupán PC-ket, laptopokat és (újabban) tableteket készít, hanem telefonokat is, sőt nagyon széles kínálattal rendelkezik. Ezek között szinte valamennyi fogyasztói csoport megtalálja az ízlésének és pénztárcájának megfelelő telefont.

Tavaly ősszel, amikor az éppen aktuális telefonomat kerestem, felmerült bennem, miért ne lehetne dual SIM-es az új készülék? Két telefont hordtam magamnál és néha már zavart ez az állapot. A magyar választék kétkártyás telefonokból (különösen okostelefonokból) nem volt bőséges, szolgáltatók nem forgalmaztak ilyet (azóta változott a helyzet, megjelent többek között az Alcatel és a Samsung is ilyen készülékkel). Maradtak a kínai "csodák".

Kínában, Indiában nagyon népszerűek a kétkártyás telefonok, így megnéztem az ottani kínálatot, valamint a nemzetközi fórumokat a tapasztalatokról. Sok helyen ajánlották a Lenovo A60-at. Első látásra megtetszett, mivel a márkát ismerem, az ára sem volt vészes (akkor 180$).

A fórumok felkészítettek a várható problémákra is. A nagy kínai tűzfal miatt a kínai belpiacos Andoroid telefonok alapból Market nélkül kerülnek ki a gyártósorról, azt utólag kell "rávarázsolni". Ehhez pedig root is szükséges. Látható volt, hogy orosz "barátainknál" is sikeres a telefon, és ott megtalálható a root leírása, valamint egy olyan ROM, ami már tartalmazza a Marketet is. Hát akkor hajrá...

Kinéztem a számomra szimpatikus webshopot és megrendeltem (természetesen előtte tájékozódtam, hogy várhatóan hol nem vernek át, de azért bennem volt a "félsz", hogy most búcsúztam el 40 ezer forinttól...)

A csomag megérkezése egy külön sztori volt, de végül megkaptam. Hurrá! Első nap root, custom ROM és társai. Este már működő kétkártyás telefonom volt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Gadmei T883 - a 3D tablet

    Ez a tablet az átlagos, noname tabletek mezőnyéből a sebességben, a szoftverben és a 3D-ben emelkedik ki.

  • Lenovo A750 - a jómunkásember

    A kínaiak már a spájzban vannak III. rész (Emlékeztetőül: II. rész - I. rész) Az elmúlt 14 évben kb.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.