2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

League of Legends

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Szeretném bemutatni a League of Legends nevű játékot.

[ ÚJ TESZT ]

Rövid bevezető

A League of Legends, vagy röviden LoL, egy stratégián alapúló PvP játék, melyet a jól ismert Warcraft III. DotA mód (Defense of the Ancients) kitalálói készítették. A DotA lényege:Védd meg a saját Ancientedet, miközben elpusztítod az ellenségét. Rendelkezésedre áll ebben közel 80 hős és külömböző tárgyak is.
Visszatérve a LoL-ra, egyenlőre két pálya áll a rendelkezésünkre, egy 3v3 (Twisted Treeline néven), valamint egy 5v5 (Summoner's Rift néven).
A játék ingyenes, bár megkülömböztetünk két fajta fizetőeszközt, az IP-t és az RP -t (Az utóbbit csak valódi pénzért kaphatjuk meg.). IP-ből vásárolhatunk új hősöket és rúnákat, míg RP-ből ugyancsak hősöket valamint skineket (A skin az a karakterek kinézetét változtatja meg, vannak elég jók is.) és collector pack-okat (Ezek hősöket és skineket tartalmaznak.).Fontos, hogy RP-ből rúna nem vásárolható.

Játékmódok

Normal game: A játékban csak emberi játékosok vehetnek részt, átlagos IP jutalomért, bár ehhez naponta egyszer hozzáadódik egy úgynevezett First Win of the Day, ami növeli a kapott IP számát. Ezt az értéket is tovább lehet növelni úgynevezett IP Boost-tal amit csak RP-ért vásárolhatunk.A játék ebben a módban elszámolja a left-ek számát (Ha kilépsz amíg a játék tart, akkor kapsz egy left-et ha sok összegyűlik az automatikus banrendszer banolja az accountodat.)

Ranked Game: A játék során szinteket fejlődünk, maximálisan harmincat. Harmincas szinten elérhető az úgynevezett Ranked Game, ahol a legjobbak neve kikerül a játék weblapjára. Ranked Game-ban az úgynevezett Draft Mode fut, ami annyival tér el a sima játéktól, hogy ebben a csapatkapitányok (Választási sorban az első ember) kitilthatnak a meccsből bajnokokat, ezeket egyik fél sem használhatja.

Custom Game: Ebben a módban a játék nem számolja el a lefteket, valamint lehetőséget nyújt a BOT-ok elleni játékra.Az IP jutalom kevesebb, mint Normal Game-ben.

Tutorial: Egyedi pálya, a játék alapjait sajátíthatjuk el benne.

Alapok

A játék kezdetén csak a heti ingyen játszható bajnokokat lehet igénybe venni és ezekkel gyűjtögetni az IP-t új bajnokokra, illetve rúnákra.

Mikor szintet lépsz, kapsz egy Mastery pontot amit fel is tudsz használni a profilod Masteries ablakában.

A rúnákról annyit, hogy két rúna oldalt vehetsz igénybe, minden rúna oldalon több rúna slottal, amiket szintén szintlépéskor oldhatsz fel.

Summoner skillek: Ezekből több már a játék kezdetén is használható, de néhányat szinttel lehet feloldani.

A játék menete

Első lépés a bajnok és a summoner skillek kiválasztása ami a képen látható módon zajlik. A sorrend normal és custom módokban mindegy, bárki bármikor választhat, míg rankedben egyesével, fentről lefelé történik a bajnok kiválasztása.

Mikor ez megvan, a játék betölt és mindenki a kezdőn némi arannyal a tarsolyában megveszi az első felszerelését a harcba indulás előtt.
Miután ez megtörtént az emberek szétoszlanak a pálya külömböző vonalain, itt várják a minionok érkezését.
A játékban minden bajnoknak öt képessége van, ebből az egyik mindig passzív, azaz nem kell kitanulni, sem használni, magától "működik". A legtöbb karakter negyedik képessége az Ultimate-je ami erősebb a többinél és csak hatos szinten tanulható ki.
A bajnokunk a minionokon (természetesen az ellenfél minionjain) fejlődik valamint gyűjti az aranyat, hogy jobb felszerelésre tehessen szert.
A játék lényege az ellenséges csapat Nexusát (főbázis) lerombolni, bár ez koránt sem olyan egyszerű, ugyanis az ellenség bajnokai és turretjei (tornyok) az utunkat állják. A Nexus turretjei előtt lévőek, egy különös építményt úgynevezett Inhibitor-t védenek, ezek lerombolásával a csapatunk Super Minionokat "idéz" ezekkel előnyre tehetünk szert a másik csapat ellen.

Fejlesztés

A játékot folyamatosan fejlesztik, a közeljövőben várható egy grafikai javítás valamint egy új pálya. Új bajnokok általában kéthetente kerülnek bele a játékba de vannak eltérések.

Szerintem egy nagyon jó játék, érdemes kipróbálni.
Hivatalos honlap: League of Legends Europe
Regisztráció:Regisztrálok

Köszönöm, hogy olvastad, remélem tetszett!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.