2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

LCD mod

Hogyan lesz 2×40-es normál zöld LCD kijelzőből inverz narancs?

[ ÚJ TESZT ]

Hogy lesz inverz a kijelző

Mivel megtetszett a kék kijelző invzersége, elhatároztam a zöldből is csinálok inverzet. Talán lesz még aki emlékszik a régi casio zsebszámológépekre, ahol a polár fólia megfordításával inverzé lehetett tenni a kijelzést. A kijelzők működése azóta sem változott sokat, így fogtam magam és lebontottam a kijelzőt a paneljáról.

A műveletet a fém keret panelon átnyúló darabjainak egyenesbe hajtogatásával kezdtem, majd óvatosan leemeltem a fém keretet mely a vezető gumikat és magát a kijelzőt a panelhoz szorítja.

Szétszedve láttam, hogy nem lesz olyan egyszerű, mint a régi számológép esetén, a polár fólia már ragasztva van a kijelzőre. Ez egyáltalán nem tántorított el, akik ismernek tudják, amit a fejembe veszek...

Előszedtem többféle hígítót, oldószert és megnéztem melyik nem bántja a polár fóliát, de oldani fogja a ragasztót mely rögzíti. Az izopropil alkohol bizonyult a legjobbnak.
Óvatosan milliméterenként feszegettem fel és közben injekciós fecskendővel juttattam a polár fólia alá a ragasztót. A műveletet siker koronázta, két kisebb sérülés mellett (melyek a fólia szélén találhatóak, és a keret eltakarja) sikerült az LCD üvegfelületének sérülése nélkül eltávolítani alig egy óra alatt.

Alapos alkoholos tisztítással eltávolítottam az utolsó ragasztó maradványt is, összeraktam a kijelzőt, de már megfordított polár fóliával. Sajnos nem azt az eredményt kaptam melyre számítottam.

A kijelzőn alig látható a felirat.
A történtek nem szegték a kedvem, ha törik, ha szakad nekem inverz kijelzőm lesz!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.