2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Kvarcjáték reloaded

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A kvarcjáték kihalt? Lehet, hogy nem, ez a kis kütyü Olyan, mint egy kvarcjáték, de 2010-es szinten!

[ ÚJ TESZT ]

Lexibook Cyber Console Center

Azt hinné az ember, hogy a kvarcjátékok a 90-es évek végére eltűntek; de úgy tűnik, még napjainkban is van igény ilyesmire :D
Legalábbis amit legutóbb otthon találtam, az ezt mutatja :)

Anyám ugyanis szereti a mobiltelefonon futó kis játékokkal elütni az időt. (gondolom ha lesz végre otthon rendes net, akkor a flashjátékokra fog rászabadulni :D ) Szóval ezért kapott (poénból) egy ismerősétől egy Lexibook Cyber Console Center nevű kis "konzolt", vagy "valamit" ami elég furcsa szerzet ahhoz hogy röviden bemutassam. (Ha valakinek már ismerős, akkor bocs...)

Maga az eszköz a PSP és hasonló hordozható konzolok szokásos felépítését követi, viszont mérete akkora, mint egy mobiltelefoné. A bal oldalon egy négyirányú irányítógomb található, középen a kijelző. Ez kis kínai vacakhoz képest meglepően jó, nem tudom mekkora lehet a felbontása, de 320x200 biztos megvan. Szép, éles képet ad, jók a színei, és hátérvilágított is. (A képeken láthatónál sokkal jobb, mert vakuznom kellett, így kissé sötétebbnek hat a kijelző.) Jobb oldalt van a két tűzgomb (A és B). Balra fent a ki/bekapcsológomb, jobbra fent pedig a menü gombja (na jó, RESET), aminek megnyomásával bármikor a játékválasztó menübe kerülünk.

A készülék bal szélén, jól eldugva található még egy hangerő-szabályzó poti is,amivel a felső részébe épített idegesítő kis hangszórót halkíthatjuk le.

A cucc hátulján talákható a (csavarral rögzített) elemtartó, amiben 3 AAA elem, vagy akku biztosítja az energiát. Töltő, vagy külső áramforrás csatlakozó nincs.
Egyébiránt könnyű a kis játék, a mellette látható K800i nehezebb nála.

Játékokból nem kevesebb, mint 100db található a szerkezetben; manapság ez nem egy nagy dolog, de a célcsoport (10 év alatti kisgyerekek) szórakoztatásához bőven elég. Bővítési lehetőség nincs.

A konzolt bekapcsolva egy rövid intro után a játékválasztó menübe kerülünk. Van itt klasszikus Invaders, autóverseny, Moorhuhn, Blockout, Snake, különböző labirintusjátékok... És persze mindegyikből több változat.

Szóval fura kis szerzet ez; az áráról nincs információm (ajándék volt), de nem hinném hogy drága lenne. Mindenesetre meglepő, hogy ez a játékkategória még egyáltalán létezik, a JAVA játékokat futtató csúcs-mobiltelefonok korában.

Bővebben : www.lexibook.com ... Ahogy elnézem, gyártanak még meredek dolgokat :D

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.