2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Koss Porta Pro

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Koss Porta Pro- kitűnő hangzás kis testbe öltve

[ ÚJ TESZT ]

Koss Porta Pro

Koss Porta Pro- Hi-Fi hangzás, kis méretben.

Az egyik legjobb minőségű kényelmesen hordozható fejhallgatót, a Koss Porta Pro-t mutatnám be, illetve, hogy mi változott 12 év alatt. Tehát a tesztalanyok:
Egy 12 (!) éves Koss Porta Pro és egy 2 hónapos Koss Porta Pro.

Kezdjük a különbségekkel:

- A régihez más műbőr tok járt.
- A régiről lejött a két támasztószivacs és az egyik díszgyűrű
- Az újnak nehezebben jár az állítója (4 éves voltam, amikor Apa vette a mára 12 éves Porta Pro-t, tehát nem emlékszem milyen volt új korába :) )
- A 4,5 mm-es átalakító is kicsit új fazont kapott az évek során
- A régi kék műanyagbetétei elkezdtek elszíneződni és a zöld színig valószínűleg meg sem állnak.

A fülhallgató külseje és súlya egyértelműen a hordozhatóságra utal. A 12 éves szinte soha nem erre volt használva, hanem otthoni békés zenehallgatásra, valószínűleg ezért is bírja még ilyen jól. A fejhallgató nyílt kialakítású, ezért villamoson pl. én azért nem szeretem, mert ha lehalkítom, akkor nem sokat hallok a zenéből, ha felveszem a hangerőt, akkor pedig zavarhatom a körülöttem ülőket. Nagyon könnyű, ezért nem fog zavarni a súlya több óra zenehallgatás után sem, illetve van rajta egy ComfortZone nevű megoldás, amivel beállítható, hogy mennyire feszüljön a fejre az eszköz. Ezen kívül csak egy állító pántot találunk rajta, több beállítási lehetőség nincs. A pánt méretét állítani fejen nem érdemes, ha nem akarjuk minden hajunkat a Kosson hagyni kis fájdalom kíséretében levételkor. A fejhallgató össze is csukható, így könnyebb zsebre (táskába ) tenni. Sajnos a mellékelt tok eléggé kicsire lett szabva, így nehéz elcsomagolni az eszközt.

Nehéz leírni egy fejhallgatóról, hogy hogyan is szól, de azért megpróbálom: Azokban a zenékben, ahol a mély van a középpontban, teljesen átlagos szintet hoz. A középmagasságú zenéket nagyon szépen játssza, de nem nevezhető különlegesnek. A magasakat viszont különlegesen szépen, tisztán tolja, azt öröm hallgatni. A basszusok is jók, szépet dübörögnek, de nem recsegősek, és nincsenek is túlnyomatva. Egyszóval minden tartományban ügyes, de a magasaknál mutatja meg igazán, mit tud.

Sajnos vannak hibái is. Például ha össze van csukva, akkor hajlamos kinyílni az ember zsebében. A pánt becsípheti az ember haját és az fájdalmas lehet. Ha egyszer becsukad, újra be kell állítani a ComfortZone-t. De ezen kívül egy tökéletes fejhallgató. 7-15 ezer forint áron vásárolhatunk egyet, ebből a kitűnő minőségű fejhallgatóból. Ajánlom mindenkinek.

Kiegészítés: A szigetelése sajnos elég gyenge, így aki csak utcán szeretné használni, annak nem ajánlom annyira. A fél villamos hallani fogja, hogy mit hallgatunk, és mi is halljuk az utca zaját.

Fejhallgatónál én nem nagyon nézek specifikációt, de akinek kell, idebiggyesztem a végére.

Frekvencia átvitel » 15 - 25.000 Hz
Torzítás » > 0,2%
Hangnyomás » 101 dB SPL (1 mW)
Névleges ellenállás » 60 Ohm
Súly » 80g
Kábel » 1,25m, 2 belépés, 3,5 mm aranyozott Jack

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.