2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Költözés

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Chieftec LCX-03B-B-AW-OP házikóm, amit lecseréltem.

[ ÚJ TESZT ]

Előszó és az előd

Előszó

Először is szeretném leszögezni, hogy ez az írás nem teszt, hanem egy „élménybeszámoló”. A későbbiekben lehet, hogy fogom bővíteni hőmérsékleti eredményekkel.

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Chieftec LCX-03B-B-AW-OP házikóm, ami már nem mai darab, kb. 7 vagy 8 éve lehet nálam. Elmondhatom róla, hogy megszolgálta az idejét.

Többször megfordult már a fejemben, hogy váltani kellene, de nem találtam olyan házikót, ami számomra megfelelő lenne, ha pedig mégis, akkor az olyan árban volt, ami mondhatni számomra a megfizethetetlen kategóriába tartozott. Így tovább agyaltam, gondolkoztam, nézelődtem, hogy vajon melyik ház lenne számomra megfelelő.

De, nem is olyan régen kiszúrtam magamnak egy házat, ami nem ebbe az árkategóriába tartozik, és a méretei is megfelelőek voltak, tehát elfért az előd helyén. Elhatároztam, hogy kell, és így is lett.

Az előd

Sok évvel ezelőtt, egészen pontosan 2005-ben, úgy határoztam, hogy keresek magamnak egy olyan házat, ami kielégíti az akkori igényeimet. Tehát, jól szerelhető, jól szellőzik, masszív, és nem vágja szét a kezem szerelés közben. Sokáig keresgéltem, ám végül belefutottam egy Chieftec házikóba, egészen pontosan egy Chieftec LCX-03B-B-AW-OP házikóba, a Mistral-nál (ami ugye már nem létezik). Nem is gondolkoztam, meg is vettem magamnak, egészen pontosan 2005.10.26-án.

A vásárlás óta, egy pár konfiguráció már megfordult benne, Intel-AMD egyaránt. Történtek módosítások is, mégpedig a tetejét kivágtam egy 12cm-es ventilátor helyet, aztán az előlap mögött is kivágtam, hogy oda beférjen szintén egy 12cm-es venti. Az oldallap is kapott egy kisebb díszítést. :) A legutolsó állapotában így nézett ki a ház:

Viszont, mint korábban is említettem, kacérkodtam a házcsere gondolatával, és végül rávettem magam, hogy cseréljek.
A Chieftec megszolgálta az idejét.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.