2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Kínai EZCast kütyü

  • (f)
  • (p)
Írta: |

2800 forintért teljes kiegészítőszett, plusz egy frankón működő tévéokosító-streamelő dobozka.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Én nem terveztem ilyen olcsó, egyszerű kis kütyü vásárlását, de mivel még augusztusban a Banggood brutális szülinapi akciói közepette csak 10 dolcsiba került, úgy gondoltam, hogy túl sokat nem veszíthetek, megvettem hát. Anno nem is bambultam bele annyira a bemutatókba, tesztekbe, mert egyáltalán nem volt aktuális a dolog, most viszont itt az ideje, hogy ti is megismerjétek részleteiben.

Tény, hogy lassan már a mini PC-k korát éljük (én mondom, csak idő kérdése a széleskörű elterjedésük), de úgy gondolom, hogy mivel vásárláskor az elsődleges befolyásoló tényező mindig az ár, igenis van létjogosultsága ezeknek a kis boldogságoknak. Vagy legalábbis az alapáron olcsóbb barátainak.

Na, első körben akkor tisztázzuk, hogy mi ez, és mire jó. Ez egy úgynevezett EZCast box. Nem tudom ennél sokkal rondábban mondani, mindenhol csak így nevezik, szokjuk meg ezt. Ez a dobozka elsősorban telefonos applikáción keresztül képes monitorra, tévére csatlakozni, és azt "okosítani". Az egyetlen követelmény a megjelenítővel kapcsolatban az, hogy legyen HDMI portja.

Ha ez megvan, akkor bedugjuk az eszközt, letöltjük az appot a telefonra, és némi mókolás után a tévénk/monitorunk egy külső rendszert mutat, hirtelen felszerelődött mindenféle okosnak nevezhető képességekkel. Az alábbiakban majd a képességeket fogom részletezni, meg a miként-hogyant, de először ejtenék pár szót csak úgy általánosságban is a cuccról.

2900 forintomba sem került, nem kérdéses tehát, hogy megéri-e kipróbálni, ha a hallottak nem túl rosszak. Tekintve, hogy mindenki nagyon pozitívan értékeli ezeket az okosságokat, én is adtam neki egy esélyt. Fogalmam sem volt, hogy mit produkál, pontosan hogyan működik, mennyit fogyaszt, tényleg okosít-e, macerás-e, satöbbi, csak úgy megvettem, hogy „majd meglátjuk”.

Egyszerű, kemény kartondobozkában érkezett, megfelelő biztonságban is volt, és még tartozékokat is kaptam hozzá, ez kiemelendő részlet, mindjárt látjuk, miért. A használati útmutatón felül (mely most az egyszer tényleg ér valamit) van benne egy 1 amperes töltőadapter, a hozzá járó US-EU átalakító, egy ránézésre fél méteres microUSB kábel, valamint egy kábé szintén ilyen hosszú HDMI kábel védőkupakokkal a végein.

Emlékeztetnék mindenkit arra, hogy a Media Marktban például a legolcsóbb HDMI kábel 1000 forint a webshop szerint. Igaz, hogy azok másfél méteresek, de szeretném érzékeltetni, hogy minden, a beüzemeléshez szükséges tartozékot biztosítanak nekünk a kínaiak, így gondoljunk tehát az árra!

Így a bontogatás abszolút kellemes élmény volt nekem, nem úgy, mint amikor a Blitzwolf óráját bontogattam alkoholmámorban, és nem bírtam bekapcsolni. A töltőjét meg a tápkábelt mondjuk nem vettem ki, mert nem szeretem, ha átalakítóval kell valamit a konnektorba dugnom, mert kevés olyan átalakítóadapter van, amiben stabilan áll az US szabványú töltő. Előbb-utóbb úgyis kiesik belőle.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.