2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Kicsit szomorkás...

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Volt már, hogy úgy érezted, bárhogyan rúgsz-kapálsz minden felesleges? Pont ezt érzem én most...

[ ÚJ TESZT ]

Tegnap miközben az ex-barátnőmmel töltöttem az éjszakát a kocsim feltörték. Két héten belül másodszor... Múltkor a barátaimmal voltam Dunaharasztiban, mikor egy kempingbe mentünk sütögetni, illuminált állapotban fürdőzni... Mikor úgy gondoltuk, hogy irány haza, összepakoltunk, visszamentünk a kocsihoz és láttam, hogy az ablakom le van húzva... Na mondom, ezt jól úgy hagytam... Eltűnt a PSP-m... Nagyon nem érdekelt. Elegem lett a szomorkodásból! Azt mondtam magamban, hogy igazán fölösleges rúgkapálni, semmi nem változik attól, hogy szomorkodok...

10 méterre voltam tegnap este a kocsitól, mikor az anyós ülés felől feltörték a kocsim és odébb tolták egy utcával ahol kipakolták, felforgatták. El akarták vinni a kocsit, ez meglátszott azon is, hogy a gyújtáskapcsoló alatt a kábelek ki voltak húzva. Szerencsétlenségükre olyan egy hulladék a kocsim, hogy mindig elromlik rajta valami. Most nem volt izzítás és egy gombot kell külön nyomni az izzításhoz a motortérben. Amit mégis nagyon sajnálok, hogy benne voltak az irataim. Elvitték mind, persze egy forint nem volt a pénztárcámban. Mikor kimentem az utcára az első szavaim ezek voltak:
-Hol a kocsim? Hé haver hol a kocsim?

Hogy száradna el a kezük...

Egy világ dőlt össze bennem, hogy valaki igényt tart még ilyen vén, régi autóra. Tévedésben élünk, hogy az autótolvajok a BMW-kre, Mercedesekre, Ferrarikra utaznak. Elmentem a XVIII. kerületi rendőrségre hajnali fél-ötkor. Mikor parkoló után néztem megláttam, hogy fizető parkoló. Egy rendőrség melletti parkolóban fizetős parkoló!!! Kiakadtam és elkezdtem őrjöngeni a kocsiban mikor észrevettem, hogy 8-18 óráig minden hétköznap. Erősen csodálkozva lezártam a kocsit majd bementem az őrsre. Az éjszaka megittam a csajjal fél üveg Black Velvet Whisky-t és én nem úgy terveztem, hogy ilyen állapotban még önként megyek majd el az őrsre. Pedig így lett.

Sose gondoltam volna...

Bementem, és egy körül-belül 25 éves rendőr srác fogadott a recepción és megkérdezte, hogy milyen ügyben járok ott. Volt ott még egy férfi, aki mondta, hogy neki egy 85'-ös Honda Civic-jét lopták el. Na mondom ezek a tolvajok tényleg nem válogatnak... Még azt is elárulta, hogy éppen eladásra ment az autó és, hogy most szólhat a holnap érkező vevőnek, hogy mégse jöjjön. Miután tisztáztuk mi a helyzet két rendőr foglalkozott velem, egy hölgy és egy férfi. A biztos egy sötét folyosóra vezetett ahol leültetett maga mellé és kérdezte az adataimat, mikor az édesanyám neve és a lakcímem közt megkérdezte, hogy:
- Kedves Bence. Maga mennyi alkoholt fogyasztott el az éjszaka során?
- Most biztos tetézni akarja a helyzetem és tényleg ez a legfontosabb kérdés most?

Folytatta az adataim kikérdezését majd mondta, hogy várjak a helyszínelőre, kb. egy és fél óra.
Éhesen, szomjasan és töprengve néztem, ahogy a reggeli váltás megérkezik és ahogy a rendőrök egy olyan aulában gyújtanak rá a reggeli kávé mellé, ahol három helyre van kiírva, hogy: Tilos a dohányzás!
Na, mondom magamban, szép ellentmondás... A várakozás közben lefeküdtem az egyik padra a 30 közül úgy, hogy a lábam nem volt a padon, mikor a recepción ülő rendőr odajött, hogy:
- Uram, magának van vagyonőri igazolványa?
- Van.
- Akkor legyen szíves úgy viselkedni, ahogy a felállítási helyén viselkedik és ne feküdjön a padon.
- Legyek egy bunkó, paraszt és járőrözzek?
Cinikus arccal rám néz a biztos és egy kis hatásszünet után még egyszer megkért, hogy üljek rendesen. Felültem, majd úgy aludtam el.

5 óra telt el mire felkeltem. Belegondoltam, hogy mi lenne, ha most a kocsim mellett ültem volna öt óra hosszát, mert a rendőrség azt ajánlja, hogy ilyenkor ne nyúljunk a kocsihoz, hagyjuk ott ahol van. Dühöngve mormogtam magamban, hogy ha ezt tudom akkor két napi hideg élelmet hozok magammal mikor betoppant a helyszínelő. Egy nagyon kedves 30 körüli srác volt aki közölte velem, hogy ez kb. egy óráig fog tartani, ejtsük-e meg a helyszínelést?
- Maga szerint ha vártam Magára öt órát, most fogom azt mondani, hogy hagyjuk?
A folyamat arra is jó volt, hogy kaptam pár papírt, amivel használhatom a kocsim és minden iratomat pótol. Az úriember azt is elmondta, hogy a tegnapi éjszaka alatt 60 kocsilopást jeleztek szerte Budapesten és azért tartott 5 órát a várakozásom, mert Ő az egyetlen tiszt aki ezeket helyszíneli.
Az úriember azért még megosztotta velem, hogy sokat ne várjak a rendőrségtől...

Ez az én kis tegnap esti kálváriám, már tényleg el vagyok keseredve... Megfogadtam, hogy többet nem vezetem a kocsit és, hogy veszek egy másikat riasztóval, immobiliser-el, váltó-kézifék zárral! Velem többet ilyet nem játszanak el és még azt is megosztanám veletek, hogy nem érdemes venni fejegységet a kocsiba, mert ha felveszel egy kesztyűt akkor a saroknál nem kell messzebbre menned egyért.

Hogy is kell?

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.