2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

A sötét mágus

Ismét új fejezetéhez érkezett az eddig is alaposan átszabott thermaltake toronyház.

[ ÚJ TESZT ]

Az előzmény

Ismét új fejezetéhez érkezett a korábban már alaposan átszabott thermaltake toronyház. Az előző írásom lekérdezettségi mutató számok alapján, elég sokan vettétek a fáradtságot, hogy elolvassátok az írást. Remélem ez sem fog sokkal rosszabra sikeredni. Kezdjük sorjában.

Az előző gépépítésem óta eltelt fél év, ami nem törvényszerűen azt jelenti, hogy most már meguntam az előző módot. Bár aki épített már át gépet, az szerintem alátámassza azt a nézetet, hogy az ember egy idő után elkezd gondolkodni azon, mit is csinálna másképp, ha újra kezdené el.
Na most ezt a gondolkodási folyamatot nálam felgyorsította az előző konfiguráció ( Asus Crosshair II - Phenom II 940 BE - 2x2 Gb G.Skill PC 8000 - GTX285 ) makacskodása, ami abban mutatkozott meg, hogy rejtélyes nem indulások, indulás után 30 percre kékhalál és instabilitás. A rejtélyeket tovább tetőzte, hogy eme konfiguráció asztalon próbapad jelleggel gond nélkül működött. El ne felejtsem megemlíteni, hogy a konfiguráció hűtését vízzel oldottam meg.
Konfig vissza gépbe, rejtélyek is vissza. Szétszerelés, újra megy. Hozzávetőlegesen 8-9 alkalommal ismételtem meg az előző mozdulatokat, ami ugye a vízhűtést is figyelembe véve ciklusonként 2-3 órát igényelt. A párom felajánlotta nagylelkűen, hogy amennyiben ismét jelentkezik a probléma, akkor ez a gép a múlté és veszünk másikat, mert már neki nincs idegzete, hogy állandóan működésképtelen gép az eredmény. Úgy hogy fájó szívvel, de reményekkel telve feladtam a probléma megoldására szánt kísérleteket és új konfigurációt rendeltem. Közben az előző konfigurációt gyakorlatilag értékesítettem a video kártya kivételével. Innentől számíthatjuk a következő munkám megkezdését.

Nekiáltam a neten keresgélni a számomra megfelelő alaplap kiválasztásához, melyben nem csak a teljesítmény volt a szempont, hanem a lap dizájnja, valamint a szerelhetőség vízhűtés szempontjából, figyelembe véve a rendelkezésemre álló eszközöket, mivel nem akartam fölösleges pénz kiadásba bocsájtkozni. Ebből egyenes következik a T. olvasónak, hogy ismét egy vízhűtéses gép építése fog következni. Eddig én megrögzött AMD párti voltam ( vagyok), de érdekelt az intel új fejlesztésű dolgai, így a voksomat eme mások álltal sötét oldalra tettem le. A beszerzett hardver elemek a következőek lettek: Foxconn Bloodrage alaplap, intel core i7 920 proci valamint 3 x 2 Gb Kingston HyperX 1600 mhz memória modul.
Az összeállításnál, különösen az alaplap tekintetében a kinézet volt a fontos, mivel a mostani módot fekete - piros kombinációban képzeltem el. A hardverek beszerzése után neki is fogtam a moddinghoz, lévén ekkor még keményen januárt írtunk és az időjárás nem igazán volt alkalmas arra, hogy a hideg garázsban dolgozzak, így ezen elemek közül elsőként a tri channel memória modulokat vettem kezelésbe.

Megszabadítottam a gyári ruhájuktól, ami nem volt egy egyszerű mutatvány, ugyanis a gappad mindkét oldala ragasztós volt, de megfelelő technikával 1/2 óra alatt a csupasz chippek várták az új ruhájukat. Az új ruha egyik sokunk álltal ismert tody56 fórumtársunk kezei alól valók, mely hűtő mind esztétikailag és hűtés szempontjából részemről csillagos 5-ös osztályzatot érdemel.

Megelégedésemre a modulokon elpida chippek lapultak, ami tuningnál nem egy hátrány, de erről később.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.