2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Galaxy Ace 2 - Jelly Bean frissítés

Samsung Galaxy Ace 2 Jelly Bean 4.1.2-es frissítési és rootolási útmutató (valamint downgrade 2.3.6-ra).

[ ÚJ TESZT ]

Jelly Bean 4.1.2 rootolás

Épp hogy kijött a leak, már jött is hozzá a root, így ezt is szeretném megosztani veletek.

De mi is az a root/rootolás?

root: ("root" angol szó jelentése "gyökér") A "root jog" vagy "superuser jog" azt jelenti, hogy elérhetjük (módosíthatjuk) a telefon gyökérkönyvtárát (és az abban levő fájlokat), egyfajta rendszergazda szintű jogosultság.

rootolás: Az a folyamat, melynek után rendelkezünk "root" joggal. A "rootolás" után tipikusan találunk majd egy "superuser" nevű alkalmazást, mely segítségével a telefonon található alkalmazások számára biztosíthatjuk vagy megtagadhatjuk a "root" jogot.

Forrás

* A rootolás garanciavesztéssel jár, nem megfelelő telepítés miatt a telefon meghibásodhat, esetleg használhatatlanná válhat!

* MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VÉGEZZE EL! *

1. Kattints az alábbi linkre és töltsd le a root.zip-et.

Letöltés

2. Ha ez megvan kicsomagolás nélkül másoljuk a telefon gyökerébe a fájlt. (Aki felcserélte a belső és külső memóriát az az SD-re másolja!)

3. Kapcsold ki a telefont, majd indítsd el a Home + hangerő fel + bekapcsolás gombokkal. Ekkora jön be az úgynevezett recovery mód. (Sokáig kell nyomva tartani! Gyári recovery szükséges, alap esetben ez van minden telón.)

4. A recovery módban a hangerő fel és le gombokkal tudunk navigálni a vissza gombbal visszalépni, a bekapcsoló gombbal pedig OK-ézni.
Válasszuk az apply update from external storage menüpontot, ezen belül pedig keressük meg a root.zip-et, attól függően ki hova másolta. Nyomjunk rá egy OK-ot és már indul is a telepítés.

5. Ha kész, navigáljuk vissza a fő recovery képernyőre és menjünk a reboot system now menüpontra. Ekkora újra fog indul a teló és kész a root. Erről úgy is meggyőződhetünk, hogy a menüben találunk egy új alkalmazást a SuperSU-t, melybe majd lépjetek be és frissítsétek a Binaryt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.