2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Galaxy Ace 2 - Jelly Bean frissítés

Samsung Galaxy Ace 2 Jelly Bean 4.1.2-es frissítési és rootolási útmutató (valamint downgrade 2.3.6-ra).

[ ÚJ TESZT ]

Gingerbread 2.3.6 rootolás

Gingerbread 2.3.6 rootolása

De mi is az a root/rootolás?

root: ("root" angol szó jelentése "gyökér") A "root jog" vagy "superuser jog" azt jelenti, hogy elérhetjük (módosíthatjuk) a telefon gyökérkönyvtárát (és az abban levő fájlokat), egyfajta rendszergazda szintű jogosultság.

rootolás: Az a folyamat, melynek után rendelkezünk "root" joggal. A "rootolás" után tipikusan találunk majd egy "superuser" nevű alkalmazást, mely segítségével a telefonon található alkalmazások számára biztosíthatjuk vagy megtagadhatjuk a "root" jogot.

Forrás

* A rootolás garanciavesztéssel jár, nem megfelelő telepítés miatt a telefon meghibásodhat, esetleg használhatatlanná válhat!

* MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VÉGEZZE EL! *

1. Minden szoftvert telepíteni kell a telódhoz, hogy a számítógéped adott rendszere felismerje a készüléked. Ezt úgy tudod megtenni, hogy az adatkábellel rákötöd a gépedre a telefont és a szükséges alkalmazások települni fognak automatikusan, vagy letöltöd ezt és telepíted. Természetesen internet kapcsolat szükséges.

2. Töltsd le az update_su.zip-et és másold a belső tárhelyre.

3. Kapcsold ki a telefonod és indítsd újra Download módban a home + hangerő le + bekapcs. gombokat egyszerre lenyomva, majd nyomj egy hangerő fel-t.

4. Elindítod az Odin-t, majd összekötöd a géped a telefonoddal (megvárod még felismeri). Ezt a képet kell látnod:

5. Ha ez megvan, az I8160XXLD8_ready_to_root_ANT.tar.md5 fájlt letöltöd és az Odin PDA gombjával betallózod, majd START.

6. Ha sikeresen végzett az Odin újraindul a telód, bezárhatod az Odin-t, majd indítsd újra a mobilod recovery módban: home + hangerő fel + bekapcs. gomb egyszerre lenyomva hosszan tartani. (Navigálni a hangerő fel-le gombokkal tudsz, OK a bekapcs. gomb)
Válasszuk az "apply update from external storage" menüpontot, ezen belül pedig keressük meg a update_su.zip-et, attól függően ki hova másolta. Nyomjunk rá egy OK-ot és már indul is a telepítés.

7. Ha kész, navigáljuk vissza a fő recovery képernyőre és menjünk a reboot system now menüpontra. Ekkora újra fog indul a teló és kész a root. Erről úgy is meggyőződhetünk, hogy a menüben találunk egy új alkalmazást a SuperSU-t, melybe majd lépjetek be és frissítsétek a Binaryt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.