2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Invitel Net&Go

Már régóta kíváncsi voltam erre a szolgáltatásra, most alkalmam volt kipróbálni.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Még nyáron valamikor olvastam, hogy az Invitel a meglévő előfizetőinek mobilnetet is kínál a vezetékes mellé, amolyan kiegészítőként. Nem nagyon hozott lázba, laptopom sincs, a gépet sem szoktam hurcolni, és ahova járok, ott általában van net, ha meg nincs, akkor ott a telefonom. Már kb. 1 éve van egy 4 megabites ADSL netem telefonnal együtt ettől a cégtől, éppen most járt le a hűségnyilatkozat, így hát gondolom kapóra jött nekik, megkerestek telefonon hogy kell-e ingyen mobilnet. Hát miért is ne? Csakhogy van ennek egy 'kis' hátulütője is: 2 év hűségnyilatkozat aláírása volt a feltétel. 1 év alatt egyszer volt baj a nettel, akkor, csak azért mert a modem meghalt, amit 12 órán belül ki is cseréltek. Az ADSL-re nem lehet panaszom, nem szakadozik, hozza a sebességet, stabil, így hát jól van, legyen.

Pár napon belül jött is DHL-el 'extremely urgent' megjelöléssel. Alig vártam, hogy kibonthassam.
A csomag tartalma:
- A szerződés (nem kell visszaküldeni mivel a szerződés korábban már szóban létrejött)
- Még egy kis csomag, amiben egy Huawei E1750 HSPA USB 2.0 7,2/5,76 Mbps stick lapul egy használati utasítással, egy ~20 cm-es USB hosszabbítóval, meg a Pannonos SIM kártyával.
A stick-től ne várjunk 5,76 Mbps-t megközelítő feltöltési sebességet, ugyanis Magyarországon jelenleg csak az 1,45 Mbps-os HSUPA technológia üzemel.
Kibontottam a csomagot, kitörtem a SIM kártyát a nagy plasztik kártyából, majd behelyeztem a stick-be. Itt jött egy meglepetés, van egy másik foglalat, amibe Micro SD kártyát lehet helyezni.

Bedugtam a stick-et a gépbe, ami magát feltelepítette, de ha ez nem történne meg automatikusan, akkor kézzel is el tudjuk indítani a telepítést a sajátgépből. Egy 25 megás Net'n'Go Manager nevű program települt fel. Nincs más dolgunk, mint belépni ( a pin kódot a nagy plasztik kártyán találjuk meg, amiből kitörtük a SIM kártyát), megvárni, míg a modem hálózatot talál (ezt a bal alsó sarokban tudjuk megtekinteni ahol jelzi a térerőt és kiírja a hálózat nevét) és a 'Csatakozás' gombra kattintani. Amennyiben azt írja ki, hogy nincs regisztrált hálózat, akkor menjünk az Eszközök->Beállítások->Hálózat->Regisztrálás módja menüpont alá, állítsuk a regisztrálást automatikusra és kész is. Ha jól tudom, alapból is automatikusra van állítva. Nagy valószínűséggel most se fogunk tudni kapcsolódni, ugyanis nem aktiválták központilag az előfizetésünket, amiről majd SMS-ben értesítenek. Tehát rakjuk el a modemet, teljünk be a csomag látványával és káromkodjuk egy sort. Holnap vegyük elő és próbáljuk újra. Annak ellenére hogy nem kaptuk meg az SMS-t, mert ennek a kiküldése a valós aktiválás után órákba telik. Tehát én is elraktam a modemet, másnap délután már működött, már javában neteztem mikor megkaptam az SMS-t. Ha ma sem működik, akkor 5 napon belül fog, ha mégsem, akkor hívjuk az ügyfélszolgálatot.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.