2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Intel Pentium E5400 vs i3-2120 párbaj

Az Intel Core 2 szériát leváltó Core i3 nagy javulást hozott teljesítmény terén. De mennyi is az annyi?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető, a váltás indoklása

A következő generációs konzolok már a nyakunkon vannak. A grafikai fejlődés talán nem lesz annyira számottevő, valószínűleg más részleteiben fognak javulni a játékok. Azonban nem elkerülhetetlen sokaknak a számítógépük fejlesztése, ha haladni szeretnének a korral, nem pedig lemaradni.

Éppen ezért első lépésben beszereztem egy Sapphire AMD HD 7770 1GB-os videokártyát, hogy leváltsam a már igen csak korosodó HD 4770-esemet. Úgy tűnt az első (saját) tesztek alapján, hogy önmagában a videokártyacsere nem elegendő, mivel sajnos már elég kevés a teljesítménye a processzoromnak is.

Így az általam használt alacsonyabb felbontásban (1366x768) nagyon küszködik a CPU, vagyis kétségtelenül látható, hogy a processzor limitálja a videokártya teljesítményét (CPU limit).

Emiatt hosszas gondolkodás és utánajárás után beszereztem egy nem éppen mai, de mindenképpen előrelépést hozó Intel Core i3-2120-as procit, ami talán jobban kihajtja majd a HD 7770-est. De a platformváltáshoz új alaplap és memória is dukál, a pontos adatokat a következő oldalon a tesztmezőnynél lehet megtekinteni. Remélem, ezzel a "kisebb" tuninggal ismét 2-3 évre bebiztosítom magam, és nem kell kihagynom azért egyes játékokat, mert nem indulnak el, vagy a legkisebb felbontásban és részletességen is játszhatatlanul szaggatnak.

Kattints ide a kép nagyításához!
A tesztmezőny (balra E5400, jobbra i3-2120) (+)

Eddig hű társam volt az Intel E5400-asa, mert nem nagyon akadt olyan játék, ami ne futott volna legalább HD-Ready felbontásban közepes részletességen. Azonban sajnos megérett a cserére. De kijelenthetem, hogy nem bántam meg, hogy annak idején 2009-ben a gépem lelkének választottam.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.