2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Insteon okosotthon rendszer

Bemutatom a felépítését, működését, az egyes eszközök tudását és azt, hogy mennyire könnyű kiépíteni, fenntartani.

[ ÚJ TESZT ]

Szabályrendszer/Scene létrehozása

Miután hozzáadtam az eszközöket a rendszerhez, ideje eggyel továbblépni. Az eszközök remekül működnek önmagukban, vezérelve és automatán is. De komplex feladatok végrehajtása csak úgy lehetséges, ha több eszközt összehangolva vezérlünk vagy egymást kiegészítve automatán kapcsolnak. Ha például éjszaka felkelek az ágyból, kapcsoljon fel a folyosóvilágítás 50%-on és az éjjeli lámpán 5%-on, így a párom nyugodtan alhat, tovább én pedig nem hasalok el a saját papucsomban.

Másik példa: reggel 5 perc alatt fokozatosan kapcsoljon fel a világítás, hogy végre felébredjek és ezzel párhuzamosan a páromnak forralja a vízforraló a zöld teájához szükséges vizet a konyhában, hogy mire kiér már csak a teafiltert kelljen beletenni. Ezek olyan élethelyzetek melyeket egyetlen eszköz nem tud elvégezni, ezért egy szabályrendszert, úgynevezett „Scene”-t kell létrehoznunk, melynek köszönhetően több eszközt tudunk együttműködésre, egymásra reagálásra betanítani.

A „Scene”-t elnevezhetjük az alkalmazáson belül, megadhatunk neki egyedi ikont és automata működést, akárcsak az egyes eszközök esetén. Ezután ki kell választanunk az otthon elérhető eszközök listájából, melyeknek szeretnénk egy szabályrendszert létrehozni és az egyes résztvevők, hogyan viselkedjenek a szabály be/ki kapcsolásakor. Készítettünk egy videót a szabályok létrehozásáról is:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • A Fibaro egyéni okosotthon megoldásai

    A lengyel székhelyű gyártó és hazai partnere nem a polcról levehető és otthon összerakható filozófiát követi, ezért jóval több bennük a lehetőség.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.