2024. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

Idaho, The Gem State

Idaho gránitsziklás szírtekkel, fenyvesekkel, termékeny farmokkal, hatalmas vadonnal, kanyonokkal, vízesésekkel és krisztálytiszta vízű tavakkal várja látogatóit.

[ ÚJ TESZT ]

Általános ismertető

Idaho a legjobb burgonya hazája, de természetesen Idaho több, mint csak jó krumpli. :) Noha egy nemrégiben készült felmérés szerint az emberek nagy többsége ezen kívül szinte semmit sem tud róla. Pedig a táj annyira varázslatos, hogy Ernest Hemingway utolsó éveiben itt merített ihletet könyveihez. A képekre, linkekre kattintva bővebb információt nyújtó kis vieókat találunk.

Idaho sziklái messze földről vonzzák a hegymászókat, geológusokat és az egyszerű turistákat. A meredek gránit falak között télen-nyáron élénk sportélet folyik. A Hell's Canyon közel 2,5 km mély, ami a legmélyebb kanyon Észak Amerikában. Még a Grand Canyon-nál is mélyebb.

Ez, az Amerikai Egyesült Államok észak-nyugati részén fekvő csodálatos állam eredetileg Oregon része volt. Talaja ugyanolyan kiváló, mint Oregoné. Területe több, mint kétszer akkora, mint Magyarországé. 214315 km2. Össznépessége viszont nem haladja meg a 2 milliót.

Ez a kép akár a szomszédos Montanában is készülhetett volna, annyira hasonlít egymáshoz a két állam domborzata, növény- és állatvilága.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Két hét Kaliforniában

    Budapest, Frankfurt, San Francisco, Yosemite, Sequoia, Three Rivers, Los Angeles, Palo Alto és még sok minden más!

  • New Mexico: "The Indian Country"

    A sivatagokon és csodálatos kaktusz-óriásokon kívül nagyon sok érdekességet láthatunk Új-Mexikóban.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.