2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

HázMod

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Avagy, plexi oldallap készítésének lépései, trükkjei. Előkészületek: A legfontosabb,...

[ ÚJ TESZT ]

Avagy, plexi oldallap készítésének lépései, trükkjei.
Előkészületek: A legfontosabb, egy dremel beszerzése [link]. Amint ez megvan, vágófejet kell szerezned. Általában adnak a készülékhez de azok rossz minőségűek, hamar elkopnak.
Ha ezeket beszerzted nekiállhatsz tervezni, ezt érdemes ceruza és vonalzó társaságában közvetlenül a ház oldalán eszközölni. Mindent pontosan mérj ki mert vágás után nincs lehetesőg korrekcióra.
Vágás: Ezt én 2 lépésben csináltam:
- Próbáltam a vonal mentén egy kis vályatot létrehozni amiben majd a fej vághat a későbbiekben.
- Kis, 2-3cm-es egységenként teljesen átvágtam a fémet.
Nekem elég volt egy darab 38mm-es korong a vágáshoz.
Ha kerek sarkokat akarsz érdemes még vágás elött a sarkokba nagy fúróval lukakat fúrni. Ezeket is pontosan mérd ki mert ha rossz helyen vannak nagyon sokat kell reszelned. Vágás után a sorját reszeld le.
Plexi: Be lehet szerezni a Revoltec kínálatából előre kivágott plexi lapokat (a csomag mást is tartalmaz [link], de azokat felesleges használni), vagy magadnak is vágathatsz, ha tudsz.
Rögzítés: Rögzítheted sziloplasztal, de ha későbbiekben megsérül vagy le akarod cserélni nehéz lesz az eltávolítás ellentétben a csavarokkal amit könnyen ki lehet tekerni.
Sziloplasztból mindenképp a szagtalan szintetikust ajánlom, kis vékony csíkban kell felvinni az oldallapra majd a plexit odanyomni és valami súllyal rögzíteni. A kötési idő 1 nap.
Ha csavarozol akkor két féle fúrófejet is venned kell, továbbá a legpontosabban egy álló háromfázisú (a fordulatszámszabályzás miatt) fúróval lehet. Kell külön fúrófej a plexihez. A plexit minél kisebb fordulatszámon fúrjuk, mert megolvadhat. Az oldallaphoz lemezfúró kell. Csavarokból olyanokat raksz amilyeneket akarsz...
Ezzel befejezted a plexi oldallapodat.
Egy-két kép: (sajnos közben nem tudtam készíteni mert dolgoztam és a minőség sem a legjobb)
[link] [link] [link] [link] [link] [link]

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.