2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Házimozi - Hifi haladó szinten

A házimozi és hifi világába bevezetés, kicsit már haladó szinten: erősítők, előfokok, végfokok, szubok, kábelek, források.

[ ÚJ TESZT ]

Szubok - kábelek - források

a Házimozihoz elengedhetetlen egy jó aktív mélyláda. Sokan a basszreflexes megoldásúakat részesítik előnyben, mégis lehet, hogy egy zárt jobb választás is lehet, hiszen sokkal pontosabb és gyorsabb.

Mélyből sosem elég a homogén hangzásért, főleg nagyobb terembe ajánlott a több szub használta, akár kettő, három, négy darab is.

Kábeleknél határ csillagos a ég. Itt nagyon fontos, hogy a kábelnek be kell járatódni ugyanúgy, mint egy hangsugárzónak. Sok üzletben letét ellenében el tudunk hozni kábelt kipróbálásra.
És ne ragadjunk le hangszóró kábeleknél, a legtöbb embernek csak ez jut eszébe, de a többi összekötő, ill. tápkábel is javíthat a hangon, vagy épp a képen is.

A házimozinál sok gondot okozhat a távolság, a hátsó hangsugárzók, a szub, a vetítő, tápcsatlakozó.
Érdemes kerülni a feszültségvédős elosztókat, mert sokat ronthat a hangon.

Sokan megkérdőjelezik egy tápkábel, - ami mondjuk egy méteren van a fali hálózat végén, - hogy javítana a hangon; eleve a gyártók által mellékelt kábel sem egy minőség, inkább csak azért van, hogy be tudd azért üzemelni...

Egy komolyabb tápkábel:

Sok helyen készítenek személyre szabott kábeleket is, legtöbbször ezüstös forrasz anyagot használva vagy hideg-sajtolva.

A forrás a legfontosabb része a rendszerünknek. Lehet szuper jó hanganyagunk, ha cd lejátszónk, HTPC-nk, médialejátszónk, stb., nem áll a helyzet magaslatán. Lehet, akarsz erősítőt, hangsugárzókat cserélni, és nem is azzal van a baj, hanem a forrással, vagy a rossz madzagokkal...

Egy jó fajta médialejátszó, jó htpc sokkal kevesebből kihozható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.