2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

HaiPai i9377, Samsung Galaxy S3 klón

A kínai másolóüzemek teljes kapacitáson működnek, de néha-néha némi egyedi ötlettel is előrukkolnak.

[ ÚJ TESZT ]

Csomagolás, külsőségek

Youtube-os kicsomagoló videó

A készülék egy egész jópofa dobozban érkezett, bár utólag kellett rádöbbennem, hogy több kínai gyártó ugyanezt a dobozt használja, még a szöveg is ugyanaz rajtuk (sic!). No, nem baj, nem a ruha teszi az embert, illetve jelen esetben a telefont.

A Galaxy W-m után kicsit sokkolt a készülék, mármint a mérete. Uram Isten! Hogy lehet ezt tartani telefonálás közben? Persze 1-2 nap használat után megszokható, de elsőre mindenképp fura volt.

Nézzük a tartozékokat:

- tartalék akksi
- kijelzővédő fólia
- töltőfej
- USB-s adatkábel/töltőkábel
- "agybadugós" füles
- csere hátlap, az előlapra hajtható védőkével
- angol nyelvű User Manual (ez azért lehet kicsit erős volt. Inkább Quick Installation :) )

Azt muszáj megjegyeznem, hogy akad némi nyomdahiba is. A gyári kijelzővédő fólia is "sablon gyártmány". A fólia felirata szerint a telefon négymagos procival érkezik, a doboz viszont kétmagos CPU-t ír, abból viszont 1,2 GHz-est.

Tudom-tudom, spórolás, de mibe került volna pl. a dobozon megoldani, hogy kihagyják a helyét a specifikációknak és utólag a tényleges termék adatait tartalmazó matricát ragasztják rá?

Ejnye-ejnye!

Mit is írhatnék a készülék külsejéről? Olyan S3-as... :) Igazából két dolog ami rögtön feltűnhet(ne): nincs rajta a Samsung felirat, illetve szemből nézve nem a jobb, hanem a bal oldalán vannak a szenzorok és az előlapi kamera.

Azoknak, akik nem tudják, milyen is egy S3, - van olyan? - :) azért bemutatom a HaiPai külsejét. Az előlapon a 4,7"-os érintőkijelző dominál, logó nincs. A tetején a hangszóró kimenet, már említett előlapi kamera (0,3MPx) és a szenzorok találhatók, míg az előlap alján a hátulról megvilágított érintős gombok (Menü, Vissza) és fizikai valójában a Home gomb.

Az oldalán a szokásosnak nevezhető felhozatal: Power On/Off, Hangerő +/-, 3,5-ös jack a fülesnek+headsetnek, és legvégül az USB-s adatcsati/töltő kombó a mikrofon mellett. (Ez utóbbi természetesen külön lyukacskát kapott.)

A gyári hátlap a sima, csúszós műanyag verzió (megj.: csúszik is). Itt a hátlapi 8 megapixeles kamerán felül a vakut, a hátlapi hangszórót és (valószínűsíthetően) még egy mikrofont találunk. (Ez utóbbi gondolom a környezeti zajokat rögzítő és ezzel a tisztább hangrögzítést elősegítő kellék.)

A csomagban kapott kijelzővédő fólia teljesen passzos, sikerült is kicsit ferdén felraknom. :)

Végezetül két kép:


Haipai i9377


Samsung Galaxy S3

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.