2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Hacktivity 2008 - szervezői szemmel

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Mielőtt a fáradtságtól összeesnék, kiírom magamból a friss élményeket a Hacktivity-ről.

[ ÚJ TESZT ]

Mielőtt a fáradtságtól összeesnék, kiírom magamból a friss élményeket a Hacktivity-ről. Először is, köszönöm az előadóknak és a látogatóknak, hogy ott voltak, én nagyon jól éreztem magamat. Ennyire jól sikerült Hacktivity-ben még nem volt részem. De lássuk részletesen!

Ami a Hacktivity előtt volt... Tanultunk a korábbi évekből, már hónapokkal ezelőtt megjelent a Call for Paper, aminek az volt az eredménye, hogy nem nekem kellett összevadászni az előadókat, hanem mindenki magától jelentkezett. Ezzel minőségileg megváltozott a konferencia. Egészen más így dolgozni. Sokat számított, hogy a bloggerek (elsősorban Buherátor) egész évben beszéltek a konfról. Jó volt idén az is, hogy szerveztünk sajtótájékoztatót. Szerintem sokat dobott a látogatottságon ez a sok megjelenés. Az eredménye pedig az volt, hogy az online és print média mellett két forgatócsoport is járt nálunk. Jövőre ez ugyanígy lesz!

Szombat reggel... Az első két kellemetlen meglepetés. Olyan sokan vettek elővételben jegyet, hogy irgalmatlan sor állt az esőben az utcán. Legyen így ez a jövőben is, addig a részig, hogy sokan vesznek elővételben jegyet. Jövőre viszont legalább két beléptetőasztal lesz, és megoldjuk valahogy az elővételes jegyek egyszerűbb átvételét is. Talán vonalkóddal... A másik kellemetlen meglepetés a net - már megint. Vasárnap begyűjtöttem ezért egy ígéretet a Cisco-tól, hogy jövőre segítenek olyan hálózatot csinálni, ami ki tud szolgálni 2-300 vezetéknélküli klienst.

Aztán jöttek a kellemes meglepetések. Szuper előadások, jó előadók. A hangsúly átkerült a gyakorlatra, a bemutatókra. Egy-két rutintalan előadó volt a két nap alatt, a többiek tökéletesen teljesítették a feladatot. Öröm volt látni a nézőtéren az arcokat is. Bejött az, amit évek óta el akartunk érni. Ott voltak a fiatalok, az idősebbek, az iskolások, a hivatásosok, a műszakiak és a menedzserek. Igazán akkor éreztem jól magamat, amikor az idősebb kollégáktól hallottam vissza, hogy élvezik az egész hangulatot. Újabb korosztályt sikerült meg(vissza)nyerni ennek a közösségnek.

Vasárnap... Sokan voltak, többen, mint ahány emberre számítottam. Mondjuk erős volt a vasárnapi program is. A Pet-Portál szekciója nagyon jól jött, és a másik szekció előadói is profik voltak. Vasárnap délutánra mondjuk eléggé megrostálódott a közönség, de többen maradtak az utolsó kerekasztalra, mint amennyire számítottam. Ennek ellenére el kell gondolkodni ezzel a vasárnappal kapcsolatban. Lehet, hogy egy napra kéne zsúfolni az egésze konfot... De most a pihenés jön, valamint a blogok olvasgatása. Ugye sok blogbejegyzés fog íródni?:) Aztán valamikor februárban jelentkezünk a jövő évi koncepcióval.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.