2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Google Play Music: zene a felhőből

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Felhő alapú zenelejátszás Androidos készülékekre!

[ ÚJ TESZT ]

Szerintem senkinek sem kell bemutatni. A lényege, hogy a zenéinket tölthetjük fel 1 helyre, amelyet aztán bárhonnan elérhetünk. Nem kell magunkkal vinni, csak egy számítógép vagy egy okostelefon kell internet eléréssel.

Még a béta állapotban kezdtem el használni. Először bétaként is használtam. Kevés (max. 4-5) zene feltöltéssel.

Hogyan tudtam aktiválni a Music szolgáltatást? Proxy alatt belépve kértem meghívást. Meghívó után már proxy nélkül üzemel tovább.

A szolgáltatás Google Music néven látott napvilágot. Azonban a Google gondolt egyet és egybe gyúrta a Market-et, a Music-ot, a Movies-t és a Google Books-ot. Március 6-tól már Play Store, Play Music, Play Movies és Play Book van.

Egykor még Google Music volt...

Zenéket feltölteni webes felületen nem lehet, csak a Play Music saját szoftverével ami a háttérben folyamatosan fut. Megadjuk a mappát vagy mappákat amiket figyeljen. Ha a mappába másolunk egy új zenei fájlt (mp3, aac..stb. a FLAC már támogatott!) kb 5mp-en belül elkezdi feltölteni ha engedélyeztük az automatikus feltöltést.
Van egy „Download” fül a programban. Azon belül 2 opció: vagy letöltjük az egész tárunkat, vagy csak azokat tölti le amelyeket megvettük a Play Store-on.

Nem csak nálunk van/volt átnevezési láz...

Van androidos Play Music lejátszó alkalmazás is. Beállíthatjuk benne, hogy csak wifin működjön a felhő alapú lejátszás. Mobilneten a lejátszás minősége függ az aktuális sebességünktől is. Azaz EDGE alatt nekem mono-ban szólnak a zenék. Van egy „Jó minőségben” opció, amivel figyelmen kívül hagyja a mobilnet sebességét és a legjobb minőségben (amilyenben feltöltöttük) kezdi betölteni. Azaz egy 320kbps-es mp3-at EDGE alatt is 320kbps-ben tölti be. 3G-n 4-5mp-en belül el is indul a lejátszás.
Van lehetőségünk előre eltárolni a dalokat így azokat offline módban is tudjuk hallgatni.

Említettem a Play Store-t(vagy Play Music Store).

Nos egy kis trükkel lehetséges dalokat venni a Google zeneboltjából.

Ehhez meg kell vennünk a Market Unlocker Pro-t! Innen
Ha megvettük és felraktuk, válasszunk USA szolgáltatót. Én AT&T-t használok. Ha megvan, kapcsoljuk be a proxy módot is. Nyomjunk a "Fetch USA Proxy" opcióra. Ha megvagyunk, bezárhatjuk. Menjünk az Alkalmazások kezelése menübe a telefonon, majd keressük meg a Play Áruházat. Töröljük az adatait! Megvagyunk az elejével!

Második része:
Lépjünk be a Google Wallet felületünkre, majd a regisztrált bankkártya címét írjuk át valamilyen amerikai valós posta címre. Ha átírtuk, lépjünk ki és indítsuk el a Play Áruházat(Vagy Play Store-t)
A program közli, hogy a Market mostantól Play Áruház. Oké, tovább!
TÁDÁM
Ha mindent jól csináltunk, ilyennek kell kinéznie! :)

Most lépjünk ki, és a Market Unlocker Pro-ban kapcsoljuk ki a proxy módot! Most már proxy nélkül is megy az USA Play Áruház! Airplane mód után hajlamos visszaállni! Ilyenkor ismételjük meg újra a műveletet. Azaz proxy mód be, Play adatainak törlése.


Fekve

Nagyon jó ez a felhő alapú zenelejátszás. Nem kell mazsoláznom, hogy miket rakjak a telefonra. Mindent feltolok Music-ra, majd mobilról kiválasztom mi szóljon. Ugyan olyan minőségben szól, mint ha rajtja lenne a telefonon. Ha komplett albumot vagy lejátszási listát indítok el, az épp futó dal közben elkezdi letölteni (gyorsítótárazni) a következő dalt dalokat. Ha kilépünk automatikusan törli őket, ha nem adtuk meg, hogy tárolja el offline alkalomra.

Igaz, hogy lehetne mp3 helyett AAC, de kezdésnek ez is tökéletes.

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.