2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

GO Launcher – egy újabb launcher?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Rövid bemutató egy "újabb" launcherről...

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Ahogy haladunk előre az időben egyre több, újabb, jobb Home felület jelenik meg az android marketben. Van egy pár olyan funkció amire azt mondhatjuk alapkövetelmény. Cikkünk alanya is a már megjelent és mondhatni etalonnak számító Launcher Pro valamint ADW Launcher elemeiből építkezik, azokat kiegészítve saját ötletekkel.

Dock

Ugyanúgy működik, mint lassan minden home felületen. Ránézésre azonban legjobban a Launcher Pro-ra hasonlít. Lapozható, akár 3*5 ikont is kitehetünk. Változtathatjuk az ikonokat, lehet üresen hagyni, akármilyen appot indíthatunk. Launcher Prohoz hasonlóan változtathatjuk a dock háttérét is (A kívánt kép kiválasztásakor egy kis keretet kapunk amit a háttér vágásakor használt módon lehet nagyobbra venni).

Oldalak

Az oldalak kezelése az ADW megoldására hasonlít. Van pinch-zoom támogatás, ezzel juthatunk az oldalak áttekintéséhez. Ilyenkor a különböző lapok szépen egymás mellett sorakoznak. Könnyedén ki lehet választani a „default” képernyőt. Variálhatunk az oldalak sorrendjén, hozzáadhatunk, elvehetünk oldalakat.
A szokásos módon lehet új ikonokat, widgeteket az oldalra kitenni. Lehet az ikonokat cserélgetni, átnevezni, törölni, uninstallálni(!). Widgetek átméretezhetőek (ADW is tudja, de a Launcher Proból például csak a Plus).

Menü aka Drawer

Itt láthatunk újításokat. Egyrészt a GO launcher, nem csak egy launcher, bele van építve egy task killer és egy uninstaller is. All fül alatt láthatjuk az összes appot. A recentnél a nemrég futtatottakat. Running alatt az éppen futó appokat.
Ha egy ikonon hosszan nyomva tartjuk a kijelzőt akkor lehetőség van a sorrend megváltoztatására. Leginkább az iPhone megvalósítása jutott eszembe mikor megláttam, az ikonok szépen elkezdenek táncolni. Ilyenkor megjelenik egy kis piros x a sarokban, ha rányomunk uninstallálhatjuk az adott appot. Ha egymásra húzunk két ikont akkor azokat könyvtárakba rendezzük(!), ez egy nagyon hasznos újítás. A könyvtárakat kedvünkre átnevezhetjük, rakosgathatunk bele új appokat vagy éppen kivehetünk belőle.

Beállítások

A menü gomb megnyomásával előcsalhatjuk a beállításokat. Jellemzően ugyanazok a beállítási lehetőségek vannak mint például az ADW illetve a Launcher Pronál.
A teljesség igénye nélkül:
Display settings – Eltűntethetjük a Status Bar-t. Állíthatjuk a háttérkép scrollozhatóságát. Az ikonok sorainak/oszlopainak számát. Csúsztatás sebességét.
Screen settings – Ugyanazt a felületet adja, amit pinch-zoomolással is elérhetünk a főképernyőről.
Dock settings – Különféle kijelzéseket tehetünk a dockra, változtathatjuk a hátterét, stb.
App Drawer settings – Állíthatjuk az ikonok sorainak/oszlopainak a számát. Saját hátteret tehetünk be. Variálhatjuk a lapozás módját.
Operation settings – Képernyő forgatás engedélyezése/tiltása. Home gomb alapértelmezésének állítása. Gesture beállítások.
Advanced settings – Memóriában tarthatóság. ForceClose megakadályozás. Betűtípus.
Backup/Restore Configuration – Ha már jól beállítottunk mindent akár el is menthetjük azokat, hogy ne vesszenek el egy esetleges újratelepítés után.

Összegzés:

Vannak nagyon jó ötletek benne. Hozza amit a „nagyok” is és ingyenes! Egy próbát igazán megér. Részemről Tetszett plecsnit tennék rá.
Aki tenne egy próbát az itt megtalálja: GO Launcher – AppBrain link.

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.