2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Fotózás rovat

Giottos Vitruvian állvány + gömbfej

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A Giottos Vitruvian VGR9255 állvány és a MH5310-630 gömbfej bemutatója amatőr szemmel.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Belevágtam a hobbifotózásba amihez ugye, ha nem is nélkülözhetetlen, de nem árt, ha van egy állvány is. Sok keresgélés után leragadtam a Giottos márkánál (van számomra még megfizethető példányuk), mert jókat hallottam róla itt is a fórumon.

Mivel elég szegényes a magyarországi támogatottsága, (ha jól tudom kivonultak innen) ezért JohnyBlue fórumtársnál érdeklődtem árak/masszívitás/felhasználhatóság terén, mivel ő tud egy külföldi boltot, ahonnan többedmagunkkal megéri rendelni (ehhez nem jár fej).

Amíg az elhatározásom nem született meg a vásárlással kapcsolatban, addig nézegettem más Giottos állványokat is így botlottam bele a címben szereplő termékre (ehhez egy fej is jár), amit egy magyarországi webáruház árult jelentősen olcsóbban, mint azt a külföldi oldalak tették.

189.-GBP-tól (62-65.000HUF) már pl. az Amazonon láttam, biztosan más külföldi boltoknál olcsóbban is lehetett volna találni, de a magyar weboldal 28.000 HUF-ért kínálta az utolsó készleten lévő darabot, ezért lecsaptam rá, mint az a bizonyos tyúk a ...

Még nem tudom, hogy megérte-e, mert élesben nem volt még alkalmam kipróbálni, de remélem hétvégére összejön.

Lássuk mit kapunk a pénzünkért!

Egy szerény külsejű kartondobozban kapom kézhez az állványt.

Kibontás után nem ám csak úgy igénytelenül hullik az ölünkbe, hanem egy szép kis tatyóban rejtőzik, ami szerintem víz lepergetőhatású lehet (tapintásra legalábbis).

A hordtáskát kinyitva elénk tárul az állvány meg egy belső zippzáras zseb, amiben imbuszkulcsok, csavar és a vállpánt foglalt helyet.

A fejen három vízszintet mutató libella van két vízszintes és egy függőleges.
A gömbfejet lazító/szorító csavar nagyon finom mozgásokra érzékeny, tehát aprólékos(precíz) mozdulatokat is képes vagyok vele állítani. Van portré állásnak kialakítva egy kis vájat a gömböt tartó foglalatban.
A fejet 360 fokban körbe lehet fordítani anélkül, hogy a gömböt kilazítanánk, panoráma fotózáshoz ideális.

A cseretalpon sajnos ott volt a videókhoz használatos kis rugós pöcök (videopin), de szerencsére egy laza csavarhúzózással eltávolítható, és így nem karistolja össze a gép alját.
Köszönet (#3110) kiskornel-nak a figyelemfelhívásért!

A talp teteje és alja.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • JOBY GorillaPod Hybrid

    Egy GorillaPod nem olcsó, viszont a fotózásban számos új perspektívát próbálhatunk ki a segítségével.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.