2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Gamer gép vagy elavulófélben lévő középkategória?

Platform- és generációváltás bő lére eresztve: a múltból a jelenbe egy kis jövőbetekintéssel.

[ ÚJ TESZT ]

Köszönetnyilvánítás, források és árak

Minden alább felsorolt személy és webshop engedélyt adott rá, hogy megnevezzem őket.

Szeretném megköszönni elsőként a páromnak, hogy támogatott az egész project alatt. Lelkileg és anyagilag is mellettem állt. Elviselte, hogy több mint egy hónapon keresztül csak ezen járt és kattogott az agyam. Nem mellékesen pedig neki köszönhetem, hogy a VGA-t le tudtam cserélni, mert az öröksége egy részét kölcsönadta nekem, hogy zökkenőmentesen tudjam rendelgetni a komponenseket. Ezzel az anyagi biztonsági hálóval mertem a videokártya cseréjét meglépni.

A házikóhoz tanácsot és tippet SoapMacTavis fórumtárs adott privátban. Ezúton is nagyon szépen köszönöm neki.

Köszönetet nyilvánítanék a remek ügyfélcentrikus üzletpolitikájáért a pcx.hu-nak, a merlinhardver.hu-nak, az emag.hu-nak és az edigital.hu-nak. A rendelése(i)m során volt(ak) módosítás(ok), amivel kapcsolatban készséggel álltak rendelkezésemre.

A pcx.hu-tól az alaplapot, ODD-t, memóriamodulokat, nyomtatót, plexis oldallapot, VGA-t, rendszer ventilátorokat, egeret, billentyűzetet, hővezető pasztát és a tápegységet vásároltam.

A merlinhardver.hu-tól a kompakt vízhűtőt és a harisnyázott kábeleket vettem meg.

Az emag.hu-ról a processzor származik.

A monitort az edigital.hu-n szereztem be.

ÁRAK

Ezen a ponton szeretnék összehasonlítást végezni. Mégpedig oly módon, hogy három sávot gyűjtök össze. Az eredeti tervemben szereplő komponensek árával kezdem, majd a végleges hardverek teljes árát veszem számba, és a végén az akciós árakat összesítem.

Eredeti elképzelés:

Végleges komponensek teljes áron:

Az összegeket több webshop árainak átlagolásával határoztam meg.

Végleges komponensek akciós áron:

A szállítási és csomagolási díjakat, valamint a kiterjesztett garanciákat is beleszámoltam a kedvezményes árakba, hiszen számomra azok ugyanúgy költségként léptek fel a project során, ezért a még akciós áron elérhető komponensek áraiban és az általam feltüntetett árak között lehet differencia.

Ahogy a mellékelt táblázatokból is kiderül, durván a VGA árával költöttem többet, mégis minden hardverből sikerült komolyabbat vásárolnom. Lényegében a fekete pénteknek és egyéb akcióknak köszönhetően egy i5-ös rendszer helyett egy i7-est sikerült összeállítanom. Amennyiben pedig alaphelyzetben is a megvásárolt konfigurációban gondolkoztam volna, és nem lettek volna kedvezmények, akkor 45 000 forinttal kellett volna többet költenem. Én úgy érzem, hogy sikerült úgymond jó üzletet csinálnom.

Végezetül szeretném megköszönni neked is, kedves olvasó, hogy végigrágtad magad ezen a cikken. Remélem, tetszett az írásom!

Szeretnék mindenkit megkérni, hogy a hozzászólásokban felnőtt, kulturált emberek módján kommunikáljunk egymással. Bármiféle észrevételt, kritikát normális hangnemben, vagy éppen dicséretet szívesen fogadok.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.