2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Gamer gép vagy elavulófélben lévő középkategória?

Platform- és generációváltás bő lére eresztve: a múltból a jelenbe egy kis jövőbetekintéssel.

[ ÚJ TESZT ]

Eredmények, hőfokok, számmisztika

Miközben a rendszert tesztelgettem, feltűnt, hogy a számítógépasztalom alatt elég csúnyán megreked a meleg, így az asztal mellé költöztettem a házat. Ezzel az elhelyezéssel teljesen alaphelyzetben a CPU 30-35 fok közötti hőfokra, a GPU pedig 35-40 fok közé áll be 25 fok környéki szobahőmérsékleten. Számomra ez teljesen elfogadható.

Az előlapi és hátlapi hűtőknek kettős szerepet szántam. A ház szellőztetése mellett extra hűtést is kell biztosítaniuk a VGA-nak. Nem trükköztem túl ennek a megoldását. A processzor csak akkor melegszik, ha terhelve van, tehát annak a hőfoka határozza meg az összes ventilátor sebességét. Az alábbi táblázatban összeszedtem ezeket az adatokat.

A játékok alatt nem tapasztaltam kellemetlenségeket. Minden igényemet kielégíti a rendszer. A programokat a lehetséges legjobb grafikai beállításon próbáltam ki FHD felbontás mellett. Meglepő módon az Anno2205 térdeltette csak meg a konfigot, főleg amikor az átvezető "videók" mennek. Pár tesztet azért elvégeztem, melyek álljanak itt táblázatba szedve egy kis reprezentációként.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.