2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Gagyi mami!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Binatone: Speak Easy Mobile gyorsteszt

[ ÚJ TESZT ]

A minap az egyik multiban jártam, ahol éppen csak nem ütötte ki a szemem egy nagy valami.
Nem igazán tudtam, hogy ez most igazi, vagy játék, vagy hogy mi is ez. Mobil? Walkie Talkie? Sokkoló?
Utána a kiírás alapján megállapítottam, hogy ezt bizony mobiltelefonnak csúfolják, ez a Biatone gyártó Speak Easy Mobile nevű készüke.

Külső:

Leginkább a '90-es évek elejét idézi külsőre a telefon.
Nagy méret, kicsi, fektetett, narancssárga háttérvilágítású monokróm kijelző, nagy, fehér számok, a nagy gumi gombokon.
A kijelzőn nagyok a számok, jól olvashatóak, nincs baj a fényerősséggel.
A gombok nagyok, nem okoz gondot, ha keresni kell egy számot. Egy érdekesség, ami zavaró, az a betűk rajta. Ezek nem a számok alatt, vagy felett, hanem 90°-al elforgatva, a jobb oldalukon találhatóak. Kevésbé gyakorlott üzenet íróknak ez gondot jelenthet, ha szükség van rá.
A numerikus gombokon kívül található még egy fel és le mutató navigációs gomb, menü gomb, hívásfogadó gombok, és három, gyorshívó gomb. Az előre beállított telefonszámokat lehet hívni róla, gyorsan, könnyen. Található külön, dedikált SMS gomb is, amivel rögtön az üzeneteinket nézegethetjük.
Hívás esetén a készülék teteje pirosan villogva jelzi a készülék a használójának a riasztást.
A hátoldalon egy nagy fehér felület fogad bennünket. Egy papír. Ide felírhatjuk, hogy a három gyorsgombra kiknek a számát állítottuk be (vagy állították be nekünk - idősek esetében), illetve a saját számunkat, és 1-2 fontosabb szám is oda fér még.

A telefon külseje még mindig tartogat számunkra érdekességeket! Az oldalán van található egy toló kapcsoló, aminek az egyik oldalán egy zárt, a másik végén egy nyitott lakat szimbóluma van. Igen, ez bizony itt a billentyűzár! Ez biztos nem fog feloldani a táskában, olyan masszív, de a fogása jó, könnyen eltolható ujjal.

Felette egy másik gomb, egy villanykörte szimbólummal,merthogy zseblámpa is dukál a készülékhez. Egy ledes fényforrást izzíthatunk fel telefon tetején a gomb megnyomásával. Nem tudom, hogy az én általam nyomogatott készülékkel volt-e a gond, de körülbelül éppen csak pislákolt, bármilyen világításra alkalmatlannak találnám, zseblámpának csak csúfolni lehet.
Méretei 135mm x 53mm x 18mm. Igen, 1,8 cm vastag, kétszer akkora, mint sok másik mai társa. Ezt a készüléket nem kell sokáig keresni a táskánkban, zsebünkben főleg nem, mivel jó, ha befér majd oda.

Belső:

A telefon teljes egészében alap készülék, az extrák közé sorolható az SMS, ébresztőóra. 10 darab csengőhang közül lehet választani, a telefon érdekes módon kapott fülhallgató bemenetet is.
250 darab nevet és hozzá tartozó számot tárolhatunk el a telefonban.

Az üzemidőt nem tudtam tesztelni, a gyártói adatok alapján 1000mAh-es akkumulátort tartalmaz a készülék, akár 4 óra beszélgetési, és akár 200 óra készenléti idő érhető el vele, ami jó teljesítmény, a célközönség ennek örülhet.

Nem terveztem túl komolyra a cikket, de nem lett végül olyan cinikus, mint amilyet szerettem volna. Nagy, ottromba készülék, viszont nagyszüleinknek inkább ez kell, mint a MultiTouch, kapacitív kijelző, vagy éppen WIFI és GPS.

A készülék a hazai forgalmazóknál általában 14990-15990 forintos bruttó vételár mellett érhető el kártyafüggetlenül, ami jelentősen olcsóbb, mint a többi, dizájnosabb idősek számára készült készülékek.

Specifikáció:

GSM Dual Band (GSM1800, GSM900)
Nagyméretű kijelző háttérvilágítással
Nagyméretű gombok
Magyar menü
Kihangosító
3 közvetlen memória
Zseblámpa funkció
Rezgő funkció
Billentyűzár
Feltűnő hívásjelzőfény
Egyszerűen kezelhető menü
250 név és telefonszám eltárolására alkalmas telefonkönyv
Hívószámkijelzés és hívásvárakoztatás (szolgáltatófüggő)
10 csengőhang
Hívásnapló (utolsó 60 hívás)
Akár 4 óra beszélgetési idő
Akár 200 óra készenléti idő
Hívásátirányítás
Óra és ébresztő funkció
Fülhallgató bemenet

Azóta történt

Előzmények

  • Hibás Nokiák

    A legjobb telefonokban is vannak hibák, és éppen így van ez a Nokia telefonjaival is.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.