2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Fülfájásnak indult…

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Igaz történet - horror/dráma/vígjáték. 08.10. vasárnap. Délután elkezdett fájni a fülem...

[ ÚJ TESZT ]

(igaz történet - horror/dráma/vígjáték)

0. nap – 08.10. vasárnap

Délután elkezdett fájni a fülem. Mivel ez egy érzékeny szervem, többször volt már vele probléma, ezért úgy döntöttem: hétfőn leugrok (kb. 3 perc autóval) a Szent János Kórház fül-orr-gégészetére, raknak bele egy csíkot, felírnak antibiotikumot, fülcseppet és kész. Még véletlenül se szerettem volna belemélyülni ebbe a betegségbe…

1. nap – 08.11. hétfő

Hétfő este (nem tudtam korábban lemenni) autóval legurultam. A portán elkértek 500 forintot az autós behajtásért, még viccelődtünk is, szépen leparkoltam, benyitottam a rendelőbe és a pulthoz léptem. Az első kérdés az volt, hogy mikorra vagyok bejelentve? Mosolyogva megjegyeztem, hogy nem vagyok bejelente, mire egy kacaj volt a válasz: kizárt, hogy maga ma sorra kerül. Miért nem jelentkeztem be, ott a szám, tegyem meg?! (061-458-4500/4234) Nagy nehezen sikerült meggyőzni a pultos nénit, hogy nekem most fáj a fülem, legyen oly kedves és vigye be a lapom. Kb. 1 óra várakozás után sorra kerültem, odabent mindenki úgy fogadott, mint a kiváltságost, aki sorra került annak ellenére, hogy nem jelentkezett be. Belenézett az orvos a bal (fájó) fülembe, csíkot rakott bele és viszlát. Antibiotikum, fülcsepp…? Ilyenkor még ezeket szokták adni, de semmi. Kaptam Cataflamot (elég erős fájdalomcsillapító) és másnapra időpont.

2. nap – 08.12. kedd

Az éjszakám elég rossz volt, akkor nem tudok arra figyelni, hogy ne feküdjek a fájós fülemre, többször ébredtem elég erős fájdalmakra, el is kezdtem szedni a Cataflamot, ami eléggé belassít a hétköznapokban.

Délután legurultam, 500 forint megint, ugyanaz az orvos. Közöltem vele, hogy nem elég hogy nem javul, de talán még rosszabb. Semmi reakció, csíkcsere és időpont másnapra. Az antibiotikum és a fülcsepp hallatára elhajtott.

3. nap – 08.13. szerda

Az éjszakám borzasztó volt, a fájdalomcsillapító ellenére alig tudtam pár órát ülve aludni, ami másnap annyit jelentett, hogy dolgozni se tudtam igazán. Úgy döntöttem, ezt határozottan jelezni fogom az orvosnak és igényt tartok más típusú kezelésre. Dél körül voltam nála, más volt helyette, szintén csíkcsere és más semmi. Se a jó fülembe nem nézett bele, se a torkomba. Megkértem, hogy írjon fel antibiotikumot és fülcseppet, de ő csak mosolygott és kioktatott, hogy ilyen helyzetben egyik sem használ, higgyem el neki.

Itt tennék egy pillanatnyi kitérőt: nyár legelején Horvátországban, hasonló probléma ért utol. Ott kaptam antibiotikumot, és fülcseppet, három nap múlva el is múlt minden problémám. Elfogadom, lehet, hogy nem ugyanaz volt a bajom, de a fájdalom azonos helyről érkezett és hasonló erejű is volt. (A biztosító minden költségemet megtérítette.)

Visszatérve, időpontot csak péntek estére kaptam! Szerda délelőtt után péntek estére, úgy hogy egyre rosszabbul voltam.

4. nap – 08.14. csütörtök

Éjszaka összezuhantam a fájdalomtól és a fáradtságtól, hajnalban arra ébredtem, hogy inkább levágom a fülem, csak maradjon annyiba a fájdalom.

Nem bírtam kivárna a reggelt sem, nem hogy a péntek estét, ezért összeszedtem magam és elindultam az ügyelet felé, ami akkor a Szent Imre Kórházban volt. Kedvesen fogadtak, 5 perc adminisztráció után már a „soromra vártam”, nem kevesebb, mint másfél órát annak ellenére, hogy senki sem volt előttem mikor megérkeztem. Addig húzódott a dolog, hogy szépen lassan reggel lett, a kórház tele és közölték, hogy most már akár a János Kórházba is átmehetek! Három nap megzuhanás után nem volt erőm balhézni, pedig forrt bennem a düh…

A János Kórházba átérve, tele rendelő fogadott, de mit ad Isten, sokszori próbálkozásra felvették a bejelentkezési vonalat (a napokban kb. 50-szer próbáltam hívni, nem viccelek) és mivel felismerték a hangom és a belőle kihangzó csüggedtséget, soron kívül behívtak. A tegnapi orvos értetlenül nézett rám, hogy mit keresek ott, még nincsen péntek. Egyszerűen fel sem fogta, hogy azért mentem vissza, mert nem gyógyulok… Persze a csíkcserén túl semmi sem történt azon kívül, hogy határozottan éreztették velem, nem én vagyok az orvos, ne okoskodjak, ne akarjak gyógyszert.

Ekkor már 2000 forintot fizettem a parkolásért összesen, amiért persze semmi sem jár. Tudom álljak meg a kapu előtt és gyalogoljak be. (Még az autóból kiszállni is fájt.) Azért fizetek, hogy eljussak az orvosomig, bele se gondolok, hogy egy nálam sokkal betegebb embertől mennyire megalázó pénzt kérni, ha valaki beviszi autóval?!

5. nap – 08.15. péntek

Az éjszakámról inkább már nem is írok semmit. Reggel a tükörbe nézve, fájt amit láttam, öregnek és magatehetetlennek tűntem.

A portásnak megmondtam, hogy teljes külső-belső autómosást kérek és személyes autóőrzést a heti bevételből (2500 forint). Láttam, hogy semmit sem ért, talán még az 500 forint összeszámolása is gondot okoz neki, ha nem egy címletben adom.

Az első női orvos a héten. Szintén az első aki megnézi az egészséges fülem és a torkom is. Elszörnyedt és megkérdezte: NEM SZEDEK ANTIBIOTIKUMOT? EZ ANÉLKÜL NEM FOG MEGGYÓGYULNI! Ekkor kiborultam…!!! A Cataflam hazavágott, aludni, dolgozni nem tudok, a gyomrom egyfolytában ég, a torkom tele sebekkel… Akkor és ott, kijött belőlem minden, ráadásul aki ismer az tudja, hogy aljasan osztok, csupa szép, de gyilkos szavakkal. Ezután kaptam antibiotikumot, fülcseppet, gyomor tablettát, torok fertőtlenítőt és egy újabb adag fájdalom csillapítót.

A gyógyszertárban gyermeki boldogsággal (komolyan) fizettem, remélem ez segít, legalább jó útra léptem (?), hétfőn visszavárnak…

A dolognak itt még nincsen vége. Egyelőre még fáj a fülem, de amint felépültem megteszem a megfelelő lépéseket, folytatás következik.

További szereplők:

Dr. B. L. - hétfő és kedd - Felületes kezelés, orvosságok felírásának elutasítása, panasszal nem foglalkozás...

Dr. K. A. - szerda és csütörtök - Elmagyarázta nekem, hogy erre a betegségre miért nem hatnak a gyógyszerek, emellett ügyetlen is volt...

Dr. Cs. A. - péntek - Szinte, mint "megváltóra" tekintek, pedig csak tette a dolgát, ahogy kellett volna a kollégáinak is.

Mindenki vonja le a tanulságot ha van, kellemes fájdalommentes hétvégét.

üdv

Bogár Bence

ui.: Itt is szeretném megragadni a lehetőséget, hogy bocsánatot kérjek a barátnőmtől, vele szemben rossz beteg vagyok, voltam…!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.