2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Sport rovat

Folyóvízi alapismeretek - bevezető

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A folyóvízi horgászatról szóló első írásom. Mikor, hol, mire érdemes próbálkozni?

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

A PH!orgász topicban merült fel ötletként, hogy leírhatnám a tapasztalataimat, tanácsaimat a folyóvízi pecával kapcsolatban: egyrészt az ott már meglévő dolgok összegyűjtése, másrészt saját magam (és remélhetőleg az olvasók) szórakoztatása ügyén.

Ezt az első részt amolyan bevezetőnek szánom, itt most nem lesznek tuti tippek, csalik, szerelékek, de azért talán érdemes mindenkinek elolvasni aki érdeklődik a téma iránt.

Pár szó magamról, mint horgászról (ez a bekezdés nyugodtan kihagyható)

Gyermekkorom óta szenvedélyes horgász vagyok, a Tisza közelében nőttem fel, ennek ellenére sokáig elbizonytalanított a nagy folyó, csak a 10-12 éve kezdtem rendszeresen látogatni.
Kezdetben inkább kevesebb, mint több sikerrel, de az utóbbi 3-4 évben azt hiszem elmondhatom magamról, hogy nagyjából már sikerült kiismerni az általam látogatott néhány folyamkilométert, és elég ritkán maradok hal nélkül.
Ez a tudásanyag gyakorlatilag száz százalékban saját tapasztalatokon alapul, sokszor a "szakirodalom"-nak ellentmondva.

Amit még tudni kell rólam, hogy én nem halat fogni megyek, hanem horgászni. Szeretem, tisztelem a folyót és lakóit, ennek megfelelően bánok velük, és ezt igyekszem másokon is számon kérni.

Miről is lesz szó a következő részekben?

Nos, mivel csónakból sosem horgásztam, ezért a parti portyázás lesz terítéken, főleg a békés halakra koncentrálva.
Megpróbálom majd néhány nagyobb témakörre bontani a dolgot, de nem tudom még hány részes lesz a sorozat. Igyekszem majd saját anyagból dolgozni, így ezzel együtt jár, hogy a Tisza lesz a középpontban, de a leírtak kis változtatásokkal remélhetőleg bárhol megállják a helyüket.

Csapjunk hát a lovak közé!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.