2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Fogarasi Árpád, a jó munkásember

Ki ne ismerné Szalacsi Sándort... Hát én beszélgettem Árpival kocsordi atombunker építőjével.

[ ÚJ TESZT ]

...Jókai út 27 szám alatti lakos... ésss

Fotóimat rendezgetve a 2005-ös mappában egy érdekes sorozatra bukkantam, ami talán másokat is érdekelhet. Közzéteszem amim van, használjátok egészséggel!

"Kiveszi a vizbüla zoxigént", "harmin... háromszászezee", "Drautkoszoru", "kérem kaccsolja ki", "Az ellen nem véd", "Malvin iskolatársam... Vót valamikor" stb. Mindenki tudja, kitől származnak ezek a bármilyen helyzetben felhasználható aranyköpések, amelyek már valószínűleg örökre beleivódtak a köztudatba.

A Szalacsi Sándorral Kocsordon készült beszélgetés máig igen népszerű. A 2002 körül a netre került videón, ez a szerencsétlen ember hóttrészegen olyan sületlenségeket beszél, amilyenre csak a hasonló kis falvak hasonlóan rutinos alkoholistái képesek. Mindenki jókat röhögött a mára már klasszikussá vált mondatokon és mimikán, sőt a kreatívabb rajongók szinte versengve dobták a közösbe a Mester által ihletett alkotásaikat. Íme néhány példa:

Az interjú apropóját az adta, hogy egy Bogdányi Ferenc nevű úr dokumentumfilmet akart készíteni az egyik Kocsordi kertben épített rejtélyes atombunkerről. A videón Szalacsi mögött álló régi ház kertjéről van szó.

Arról azonban nagyon keveset tudunk, hogy ki építette az atombunkert, ami a legendás interjú okát adja. A figyelmesebbek tudhatják, hogy egy Árpi nevű jómunkásember volt az elkövető.

Én arról a környékről származom, és egyszer, még 2005 szeptemberének végén Kocsordon át vezetett az utam. Jó idő volt, így elhatároztam hogy megnézem én azt a bunkert közelebbről. Szerencsém volt, otthon találtam a házigazdát, Fogarasi Árpádot, akivel egy rövid, de nagyon érdekes beszélgetést folytattam.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.