2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Eurobarometer 66

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Teljesen véletlenül bukkantam erre az oldalra [link] , ahol az Európai Unióval kapcsolatos...

[ ÚJ TESZT ]

[kép]
Teljesen véletlenül bukkantam erre az oldalra [link], ahol az Európai Unióval kapcsolatos közvélemény-kutatási eredményeket publikálnak.
Ez a lényeg: [link]
Pontosabban ez (sacc 8mb pdf, angol): [link]
Ha valakinek szimpatikusabb a német: [link]

Mi is ez pontosan? Valamennyi EU tagra és a csatlakozásra váró országokra kiterjedő, változatos témákat érintő, meglehetősen átfogó felmérés. Vannak kérdések az EU intézményeivel, népszerűségével kapcsolatban, de van sok minden más is. Mik azok az alapvető értékek amiket fontosnak tartunk. Egyetértünk-e azzal, hogy legjobban a szabad verseny segíti a gazdaság fejlődését. Mennyire tartjuk túlzónak az állami beavatkozást a privátszférába. Kell-e az egyenlőséget és igazságosságot erősíteni, akár az egyén szabadságának kárára is. Mennyire gondoljuk azt, hogy a vallás túl nagy szerepet játszik társadalmunkban. Lehessen-e homoszexuális pároknak házasságot kötni és gyereket örökbe fogadni. Támogatjuk-e a cannabis legalizációját. A munkának vagy a szabadidőnek tulajdonítunk nagyobb jelentőséget.

Sok ábra van és kevés szöveg, szóval kifejezetten érdekes böngészni és összehasonlítgatni magunkat a többi tagállammal. Az oldalon, ahol a sok link van, található egy országjelentés is magyarországról, magyarul [link]. Ebben van egy sor más érdekes kérdés is (közös piac hasznossága, mely országok leendő tagságát mennyire támogatnánk, stb.), de nincsen összehasonlítás a többi országgal.

Jó olvasgatást!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.