2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

eRepublik - Az Új Világ

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Csaták, karrier, csillogás: az eRepublik a virtuális lehetőségek hazája. Költözz te is eMagyarországra!

[ ÚJ TESZT ]

Egyre inkább terjed egy játék Magyarországon, amit bár még nem sokan ismernek, de lassan felérhet a Travian és a Honfoglaló szintjére. A következőkben az eRepublik nevű online játékot szeretném nektek bemutatni. Ha a lehető legpontosabban akarnék fogalmazni, akkor ez egy „tömeges online szociálstratégiai játék” – ha ebből esetleg még nem derül ki, miről is van szó, rögvest kifejtem :)

www.erepublik.com

Az eRepublik tulajdonképpen a való világ virtuális másolata, melyben rengeteg elfoglaltságot találhatunk: lehetünk egyszerű polgárok, akik mindennap dolgoznak, lehetünk katonák, akik harcolnak a csatákban, lehetünk cégvezetők, újságírók, vagy akár politikusok is. A játékosok tehát nemzetekre oszlanak szét, ám az országhatárok különbözhetnek, hiszen az idők során rengeteg terület cserélt már gazdát a háborúk miatt.
Ha regisztrálsz, te is az eRepublik lakosává válsz a játékban, abban az országban, amit választottál. Az életben maradáshoz első sorban pénzre van szükséged: ebből veszed meg az élelmet, amire karakterednek minden nap szüksége van. Pénzt munkával lehet keresni, a fizetésből pedig – az étel mellett – sok egyéb terméket is lehet vásárolni. A mindennapi teendők közé tartozik még az edzés: ezzel az erődet növeled, ami a csaták során válik hasznodra.

Az egyik legfontosabb tevékenység a csatákban való részvétel. Magyarország elég szépen képviselteti magát a játékban: népességszámunk több mint 10.000, tehát hadierőnk sem csekély. Az újabb és újabb lakosok mind ezt az erőt, és természetesen Magyarország reputációját hivatottak növelni. A csaták során egy a területet védő falat kell lerombolni, vagy megvédeni, attól függően, melyik oldalon állunk. A polgárok az ütéseikkel változtathatják a fal magasságát, aminek erőssége jelentősen növelhető fegyverek segítségével. Ezeket egy
ütésre használhatjuk fel, és megvásárolhatóak az adott ország virtuális piacán. Magyarország erejét növeli, hogy az egyik legerősebb katonai szövetség, a PEACE tagja, mely nemrég vált egyedülivé az ellenséges ATLANTIS feloszlásával. Ennek fő tagjai a románok voltak, akik a játékban a legtöbb országnál erősebbek – csak Magyarország, Indonézia, és még néhány egyéb veheti fel vele a versenyt.

Természetesen a politika is nagy szerepet játszik az eVilágban. Léteznek pártok, kongresszus, miniszterelnök, illetve szabadon választhatók egyéb képviselők. Egyszerű kétkezi munkásból, ha jól csináljuk, akár elnökké is válhatunk. A politikai élet alakulását az ország lakói befolyásolják, a havonta háromszor megrendezett választások alkalmával. Ezek az 5 fő párt választása, a kongresszusi választások, illetve az elnöki választások. Utóbbi különösen fontos, hiszen nem egyszer előfordult már, hogy jó taktikával egy ellenséges ország vette át mástól az irányítást. Persze ez a probléma is megoldható, a kongresszusnak joga van szavazással lemondatni az elnököt.

Ha a napi munkában nem találunk elég kihívást, lehetünk cégvezetők. Ekkor egyszerre rengeteg dologra kell figyelnünk, ezért akkor érdemes ezt az életpályát választanunk, ha jó a koordinációs készségünk, vagy nők vagyunk :) Figyelnünk kell a beosztottak fizetésére, a nyersanyagra, a termelékenységre, a piaci változásokra, az árfolyamra. Igen, árfolyamra, hiszen minden nemzet külön valutával rendelkezik, ezeken kívül pedig nemzetközi pénz a Gold, vagyis az arany. Sok pénzt lehet keresni a spekulációval, amit a valutapiacon tehetünk meg, többféle módszer kihasználásával. Ilyen például az „olló”, ami az aranyba, és aranyból váltás közötti rést használja ki. Cégünk megalapításánál figyelnünk kell annak elhelyezkedé-
sére, attól függően, mit akarunk termelni. Ha nyersanyagot, ügyelnünk kell rá, hogy a régióban legyen elérhető nagy mennyiségű gabona, fa, vas, olaj vagy gyémánt. Ezekből készülnek később a végtermékek, mint az étel, fegyver vagy a repülőjegy.

Jelentős közösségkovácsoló ereje van a médiának, ami alatt az újságokat értem. Ezek általában a játék eseményeit dolgozzák fel, vagy útmutatást adnak az ország lakóinak. A lakossággal való kapcsolattartás legjobb módja ez, hiszen a cikkekhez a felhasználók hozzászólhatnak, szavazhatnak rá, illetve akár elő is fizethetnek az adott újságra. Kezdő játékosok számára rendkívül ideális a sajtót böngészni, hisz rengeteg dologról szerezhetnek így tudomást. Újságíró egyébként bárkiből lehet, de azért némi tehetség is kell ahhoz, hogy jó cikkeket írjunk.

Így visszaolvasva elég részletes lett a cikk, de azért remélem jól bemutatja a játékot. Ha esetleg érdekel ez az online világ, mindenképpen meghívóval regisztrálj, mert ezzel Magyarország gazdaságát erősíted.
Ha tőlem akarsz meghívót kérni, írj egy e-mailt a roland.illes[kukac]gmail.com-ra, és legkésőbb este elküldöm a meghívót. Ha eléred a hatos szintet, kapok 5 aranyat, ennek a felét az eMagyar Nemzeti Banknak fogom átutalni. Szívesen segítek bárkinek a játékon belül, ha valami nem világos, csak írj nekem egy üzenetet. A játék használatáról bővebben itt olvashatsz: www.erepublikhu.info

Első lépések
Wellness növelése
Avatar feltöltése
GYIK
Rövidítések

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.