2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Kezdőlapom.eu - egyéni kezdőlap

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Egy újszerű ötlet, letisztult, átlátható felület. Elég lehet-e a felhasználók megnyerésére?

[ ÚJ TESZT ]

Sziasztok! Engedjétek meg hogy az elején kezdjem az oldalam létrehozásának történetét.
Napjainkban mindenki használ számítógépet. Az internet fejlődésével pedig ma már inkább az internetet "használjuk", nem csupán a számítógépet. Ki tudna mondani olyan ismerőst aki naponta nem nézi meg leveleit, vagy nem jelentkezik be az ismert közösségi oldalak egyikére? Senki. (Vagy talán kevesen tudnának ilyen embereket mondani, de ezen alanyok megnyerésére jelen cikkemben nem törekedem :) Ez úton is bocsánatot kérek tőlük) Szóval az internet. Nap mint nap látogatunk különböző oldalakat, portálokat, blogokat. A cikkemben említett oldal ezen webhelyek látogatását hivatott egyszerűsíteni, és gyorsítani.

Az ötlet maga tavaly télen jött, amikor hallottam, hogy a nagy közösség által használt híres kereső oldal webes böngészőjében megtalálható egy olyan lap, ami összegzi a leggyakrabban látogatott webhelyeinket, és kirakja őket egy új lapra, amit elérünk minden új fül megnyitásakor. Ezt meglehetősen praktikusnak találtam. Persze mára már minden böngésző rendelkezik többé kevésbé hasonló megoldással, így ezen a téren is válogathatunk. Eleinte nagyon tetszett, azért elkezdtem használni a böngészőt (mai napig is azt használom), de később kezdett egyhangú lenni, és a lap stílusa is zavarni kezdett. Nem volt szép. Valami újra vágytam. Valami színesre, egyszerűre, és könnyen testre szabhatóra. Ekkor kezdtem el foglalkozni a php program nyelvel. Célomban állt egy olyan dinamikus kezdőlap portált létrehozni, ahova a felhasználó egy egyszeri azonosítás (Regisztrálás/Bejelentkezés) után egy olyan egyénileg testre szabható kezdőlapra jut amit a maga ízlésének megfelelően alakíthat tartalmilag, és kinézetileg is.

A működését nézve, ez egy olyan dinamikusan testre szabható kezdőlap portál, ahova a felhasználó felveheti a kedvenc web lapjait, amiket nap mint nap meg néz, majd innentől kezdve csupán egy egyszerű kattintással látogathatja azokat. Az előny, amit az oldal kínál, nem mutatkozik meg csak ennyiben. Nagy hangsúlyt fektettem a felhasználók egyéni igényeinek kielégítésére, így gondom volt olyan fejlesztések eszközölésére, amik a felhasználók egyéni stílusjegyeinek eleget tesznek. Gondoltam itt a teljes egészében testre szabható külalakra. Ebbe beletartozik a több színű háttér kiválasztása, a webhely ikonok méretének megadása, a rendezés ami alapján az oldal sorrendbe állítja az oldalakat, vagy a választható kiegészítők mint például a keresők, és az időjárás előrejelző komponensek beállíthatósága. Így az oldal használója beállítja magának az oldalt, és úgy tudja használni azt a minden napokban, például a munkahelyén is. Igen, akár a munkahelyen, iskolában, internet kávézóban, és szinte mindenhol elérhető a saját kezdőlapja. Ez a másik nagy előnye az oldalnak. Így elég csak egyszer regisztrálni, ami nem tart tovább pár másodpercnél, majd használatba is lehet venni a saját oldaladat, BÁRHOL. Ugyanis az oldal úgy lett elkészítve, hogy elérhesd azt akárhol is van a nagy világban. Csak látogass el a www.kezdolapom.eu -ra, jelentkezz be, és már használhatod is. Ha viszont otthonról szándékozod látogatni a kezdőlapod, akkor viszont nem muszáj bejelentkezned soha többet, hiszen az oldal emlékezni fog rád!
Továbbá nagyon fontos számomra, hogy a felhasználó otthon érezze magát az oldalon, így ennek elérése érdekében az oldal teljesen reklámmentes. Nincsenek felvillanó reklámok, vagy agyonra díszített túl cicomázott grafikák. Az oldal letisztult, és igényes megjelenésű.

Amikor időm engedi, mindig fejlesztgetem az oldalt. Jelenleg például a napszaknak megfelelően változó háttéren dolgozom, vagyis reggel az oldalon is a felkelő nap lesz látható, este viszont csillagos ég.

Ha érdekesnek találtad a cikket, vagy csak simán felkeltette érdeklődésed az oldal iránt, kérlek látogasd meg magad is az oldalt a http://www.kezdolapom.eu címen. Ha pedig esetleg tetszik az oldal, vagy tényleg hasznosnak találod, légyszíves mond ismerőseidnek hogy próbálják ki ők is, mert egyszerűen nagyszerű :) Köszönöm hogy elolvastad, és ezzel időt szántál jelenlegi első cikkemre. Pozitív és negatív kritikákat is szívesen fogadok, hiszen mindenből tanulni kell, és igazodni az elvárásokhoz :) További szép napot!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.