2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Egy kis "gány" a laptop alá. II.

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Sziasztok. Talán sokat olvastátok a laptop hűtés első részét, amit most folytatnék is.

[ ÚJ TESZT ]

Sziasztok.
Talán sokat olvastátok a laptop hűtés első részét, amit most folytatnék is. Leszögezném, hogy semmiféle "hiperszuper" szerszámom nem volt valamint igazából munkaterületem sem igazán volt. Mindössze egy kb. 50x50-es kihúzható falap állt munkaterületként a rendelkezésemre.

Amikre szükségem volt:

-kalapács
-pár szög
-5cm széles fa "deszkák"
-faragasztó
-reszelő
-kábelkötegelő

Azt hiszem ott fejeztem be, hogy készen volt az "elektronikus rendszer". Ezután kerestem a pincében pár 5cm széles fa "deszkát" és elkezdtem méretre vágni őket. A terv egy 5x33x38-as méretű állványzat volt. Ezt nagyjából sikerült is betartanom. Először is egy keretet késztettem, hogy a körvonalak kb. kirajzolódjanak bennem.

Következő lépés volt, hogy a hátsó deszkán kivágtam a fordulat szabályzó "panel" helyét. Na, hát ez sem volt egyszerű, mert csak egy fűrész állt a rendelkezésemre ezért bevagdostam kb. 5cm-en ként és letördeltem ezután pedig lereszeltem a fölösleges darabokat. Sokszor kellet belepróbálni a panelt mire végül sikerült nagyjából kifaragni.

Jöhetett a hosszanti két szélső falap. Ettől fogva szinte már nem is változott a forma. Ezeket, mind szögeltem csak a keresztmerevítőket és a fed lapokat ragasztottam.

A ventilátorok elhelyezésének a variálása következett. Szerettem volna, ha az egyik venti pont a procihoz fújja, a levegőt a következőt meg csak úgy elhelyeztem valahova. A ventilátorokat kábelkötegelővel fogattam fel.

Jöhetett a többi fed lap is. Ezeket eléggé nehéz volt méretre vágni. Sokat kellet méricskélni és még így is lettek apró rések. Ezzel ment el a legtöbb idő, mert volt olyan is hogy csak másodszorra sikerült jól kivágni. Volt, hogy rövid volt volt, hogy túl széles stb... De végül csak meg lettek ezek is és már majdnem készen voltam. Már nagyjából csak a ragasztás volt hátra. A ragasztásnak 1 nap száradási idő kell és csak ez után köt meg teljesen.

Még lehetne finomítani rajta csiszolással lakkozással és ezek tervben is vannak, de a lényeget leírtam.

Köszönöm hogy elolvastátok.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.