2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Egy 50 dolláros nap

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Érdekes napom volt a mai. Reggel egy kedves úriember, külföldi akcentussal /rossz előjel,...

[ ÚJ TESZT ]

Érdekes napom volt a mai.

Reggel egy kedves úriember, külföldi akcentussal /rossz előjel, borravaló szempontjából/ letelefonált, hogy készítsem elő az autóját, vigyük le a csomagját, de be ne pakoljunk, hozzá ne nyúljunk, mert neki van egy külön rendszere. Mondom sure.
Le is jön a kis vigyori kopaszodó ürge, pakolgat magának 30-45 percet, nagyon szenved, 36°C es 80%-os páratartalom. Felpakolt vagy 500kg-nyi cuccot egy hatalmas családi SUV-ra, majd szétszórt kettőnk közt 50 dollárt.
Meglepődtünk, de jól esett, thx.

Fél óra múlva megjelent egy arab származású versenyló tulaj, akinek szenvedélye a szivar.
Előhoztam neki a luxus van-jét, azt mondta nincsen cash, ad egy igazi fasza kubai szivart, neki most úgysem kell, mert úgyis megy a cigar-shopba venni ennel sokkal jobbat.
1 óra múlva visszatér, megközelít, látom, valami nem stimmel.
A cigar-shop vasárnap lévén zárva van, így nincs szivarja. Nekem viszont van. Beszáguldott az ATM-hez es felajánlott egy 50 dolláros ''baráti'' árat, amiért ''visszavásárolja'' azt, amit egyébként nekem adott. Mondom, done deal.

Erre rá fél órára megjelent egy csöves, egy tégla méretű bőrtatyóval a kezében, megkérdezte dartsozom-e. Mondom persze, le szoktunk néha menni dobálni. Erre kinyitotta a kis táskat, egy gyönyörű szett 6-os darts figyelt benne, vadi új, egy telitasak fejjel és mindenféle szárnyakkal, törzsekkel. Azt mondja nagyon kell neki a pénz /egyértlmű lopott volt a cucc/, $10-ért odaadja. Mondom $5-öt adok érte. Már meg is köttetett az üzlet.

Rá fél órára megjelent a kedvenc taxisofőrünk, cowboy kalapban, hip-hop zene üvölt a yellow cab-ből, cowboy csizma, sarkanytú. Tudni kell róla, hogy mivel 5 gyereke van, igy úgy döntött nem akar többet, kasztráltatta magát /nemtudom igaz-e, ő ezt mondta/, hogy tuti ne legyen már több gyereke az életben. Ja és megmutatta a kedves feleséget is fényképen, akire nagyon büszke, szereti a vékony testalkatú nőket. Namost, a fénykép egy csontsovány, hófehér totál meztelen nőt ábrázolt, hatalmas bozóttal odalent. Erre már nem akartam reagálni, mert már így is alig birtam visszafogni, hogy ne törjek ki röhögésben.
Szóval miután lehűtöttem magam egy pohár vizzel, visszatértem Tex-hez /ez a nick neve, a cowboy sityak és a sarkantyús csizma miatt (Tex=Texas=innen már vágjatok)/ és megmutatattam a legújabb szerzeményem büszkén. Gyönyörű csillogó darts készlet. Láttam hogy kikerekedett a szeme es már húzta is elő a pénztarcáját. Mennyi? Mondom $50.
Done deal. /Szerintem mindenki jól járt, biztos hogy sokkal többet ért, dehát én annyira nem vagyok benne a darts-ban és amúgy sem hülyeskedek nyilak eladásával/.
Szóval Tex boldog vigyorral /felül nincs fogsora/ elhúzott a sárga Crown Vic-el az újabb fuvarját teljesíteni, miközben én tettem zsebre a zöldhasúakat.

Fél óra múlva, mit ad Isten, megjelenik a beazonosítathatatlan akcentussal beszélő vigyori kopasz úriember és kezembe ad egy kis tasakot, ami egy becsomagolt pelenka volt, egyszerűen nem találta meg a mellette másfel méterre lévő szemetest és nem volt képes egy szarral teli pelenkával levezetni a családdal 10 órát. Szóval jött a tasak, mellé csusszant az $50.

Ekkor már igen elégedett mosollyal és jókedvűen sétáltam vissza, amikor is megjelent egy fiatal högy, aki egy taxit szeretett volna a legközelebbi bevásárlóközpontba. Mondom semmi gond, máris hívom.
Taxi megjelenik, a hölgy illendően ad egy kis borravalót, mindenki boldog. Természetesen az átnyújtott összeget nem a kliens előtt csekkoljuk, hogy na ''mennyit adott a ribanc'', hanem amikor szépen elgurult, akkor megnézzük mennyivel kedveskedett. Az összeg 2db $1-os és egy $50-es. Szegénykem egyértelmúen $3-at akart adni /ki a franc fizetne $52 tippet egy $10-os fuvarra? /, de kicsit mellényúlt a bukszájában.

És ekkor így még nem is csináltam semmi olyasmit, ami a munkakörömbe tartozna, elvileg sofőrnek vagyok felvéve, pilótákat es légi-utaskísérőket szállítok ki a reptérre és hozom be őket a reptérről.

De jól esett ez a nap, még soha nem dolgozott nekem ennyire a szerencse, mint az elmúlt egy hétben

ps: Ilyenkor szokott az lenni, hogy a holnapi újság egyik eldugott cikkében, ott fog szerepelni a címlapon, hogy T.H. 23 éves natív magyar, amerikai lakos 24. életéveben váratlanul elhunyt...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.