2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

[ÉGT] Két év egy Galaxy Tabbal

Most, két év után (hűség és részlet lejártával) már van alapom alátámasztott véleményt írni róla.

[ ÚJ TESZT ]

A történet

2010. október legvégén vettem a tabletemet. A közvetlen tapasztalataimról Én és a Galaxy Tab témával, [ÉGT] prefixszel írtam pár blogbejegyzést.

Úgy gondolom, hogy most, két év után (hűség és részlet lejártával) már van alapom alátámasztott véleményt írni róla.

A beszerzésébe némi kaland vegyült, azóta megvan, napi használatban.

A külseje

A külseje szinte már vicc kategória. Semmit nem változott. Nincs rajta egy karcolás sem, se elöl, se hátul. Az elején volt egy kis hímestojás érzés, próbáltam vigyázni rá. Később ez megszűnt, ma már csak értelmes ember módjára óvom, de túlzásokba nem esek. Használati tárgy, nem kiállítási, dolgozzon. Ez azt jelenti, hogy nem hajigálom, nem zúzom, de egy-két leesést, beütődést, koppanást azért kapott. Egy egyszerű, kis táskában hordom, semmi puha bélés, stb. Ilyen használati mód mellett maradt karcmentes, szerintem ez nagy dolog.

Az érintőkijelzője továbbra is nagy ujjlenyomat-gyűjtő. Egy idő után feladja az ember, nem törölgeti állandóan, jó zsíros lesz. Ennek egyik következménye, hogy az ilyen-olyan trükkös képernyő zárolási mozdulatok kb. semmit nem érnek, fény felé tartva látszik, merre húztuk el a zsíros ujjunkat a feloldáshoz. De mivel a képét nem zavarja az üvegen levő kosz, nem foglalkozunk vele.

Én nem sok mindent dugdostam bele, ezért - vagy másért - a SIM és az SD kártya fedele nem lazult meg, stabilan zárható. Egyedül az univerzális aljzata lazult meg, most már csak annyira szorul, amennyire újkorában kellett volna. Ez kifejezetten jót tett neki, már egy kézzel is ki lehet kényelmesen húzni belőle a töltődrótot. Nem sokat hallgattam fülhallgatóval, az a dugó még mindig szorul, sokszor foggal-körömmel kell kiimádkozni belőle. Persze lehet (sőt, valószínű), hogy aki többet használta volna médialejátszóként, annak már lazult volna annyira, hogy jó legyen. Mindenesetre ez még mindig kilométerekre van a lötyögéstől, inkább a normális szintű erőltetést igényli.

Összességében két év után inkább tűnik egy megkímélt ketyerének, mint egy leharcolt dobozkának.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.