2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

WB-sorok a Sportarénában az Educatio rendezvényén

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Megnyitották, majd délben bezárták a kapukat az oktatási szakkiálításon.

[ ÚJ TESZT ]

A Hatékony Informatikai Infrastruktúra az Oktatásban (TIOP 1.1.2.) projekt sajtótájékoztatójára voltam ma hivatalos, melynek a 11. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítással párhuzamosan megrendezett Fókuszban a közoktatás - szakmai fórum volt a helyszíne.

A Papp László Sportaréna azonban délben telt-házat jelentett, a bejáratot a rendőrök és a rendezők lezárták, így a kétmilliárdosra tervezett informatikai projekt bemutatásáról lemaradtam. A kétnapos kiemelt rendezvényt, mely „Fókuszban a közoktatás – szakmai fórum” címmel a közoktatás aktuális kérdéseit érintő előadássorozatokat tartalmaz, egyébként az Educatio Nonprofit Kft. szervezte.

A január 21. és 22-i XI. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítással egybekötött ingyenes rendezvényen a közoktatási törvény koncepciójáról tart előadást Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára, valamint a meghívott neves oktatási szakemberek olyan témákat érintenek, mint a 2009-es PISA jelentés értékelése, a tehetséggondozás, az esélyegyenlőség, a pedagógusok jogai vagy a természettudományos képzés jövője. A kormányzat oktatási tervei mellett az érdeklődők interaktív foglalkozások, kerekasztal-beszélgetések révén informálódhatnak az Educatio fejlesztéseiről is, többek között a megújuló Sulinetről, a Szolgáltatói kosárról, a természettudományos képzés problémáiról, valamint a diplomás pályakövetésről.

Több előadáson is szóba kerülnek az IKT eszközökkel támogatott pedagógiai módszerek, és az iskola világával kapcsolatos kérdések is helyet kapnak a programban (például szenvedélybetegségek, iskolai agresszió, tehetséggondozás, felzárkóztatás – melyek a diákok és szüleik számára is hasznos, izgalmas perceket jelenthetnek).

A Hatékony Informatikai Infrastruktúra az Oktatásban (TIOP 1.1.2.) projekt nyitórendezvényéről, ahol a központi oktatási adatbázisokat érintő nagyívű informatikai fejlesztés részleteit ismerhetik meg a látogatók, most nem sikerült helyszíni tudósítást adnom az IT Café részére, de a lényeges információk a következők: a projekt során az Educatio egy nagy volumenű informatikai infrastruktúra beruházást hajt végre, melynek során felépítésre kerül Győrben egy nagy teljesítményű szerverterem, és beszerzésre kerül a szerverteremben üzemeltetendő szerverpark 1,2 milliárd forintért. A projektet az Európai Unió is támogatja.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.