2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

eBay és a PayPal: mit és hogyan? III.

Rövid leírás az internet legnagyobb aukciós oldaláról, valamint mikrofizetési rendszeréről, 3. rész.

[ ÚJ TESZT ]

PayPal - Top Up

A legtöbb kérdés még mindig e körül van, így azt hiszem, hogy ezt a részt érdemes kivesézni leginkább. Nem szándékom megmondani, hogy melyik a legjobb megoldás.

Alapvetően két megoldás van, amit lehet használni. Az egyik a Top Up, amikor feltöltesz egy adott összeget a PayPal egyenlegedre. Ehhez minden adat elérhető a PayPal / My Account / Top Up menüpont alatt.

Itthon az UniCredit bank az, akinél a PayPal a számlát vezeti. Ezt láthatjuk a Top Up menüpont alatt.

A folyamat az alábbiak szerint néz ki:

Adott összeget a saját - vagy más személy - bankszámlaszámáról elutaljuk a saját profilunkban látható bankszámlaszámra. A "Közlemény" rovatba a Transfer ID-t írjuk be! Ez azért fontos, mert ez alapján könyvelődik fel az összeg a mi egyenlegünkre. Ha ezt elfelejtjük, akkor az összeg ugyan megérkezik, de nem könyvelődik fel. Ilyen esetben nekünk kell jelentkezni a PayPalnél és bizonyítani, hogy mi indítottuk az utalást. Ez több napot is igénybe vehet!

És egy kis kitérő itt és most. Ennek a módszernek a kerékkötője aktuálisan a giro rendszer. Ez a rendszer felelős azért, hogy adott összeg a két bank között átmenjen. Ez most, ha bankzárás előtt adjuk le, akkor 24 óra - másnapra ott van, ha bank zárása után (általában 16:00 után, de bankja válogatja), akkor 48 óra. Ez fog most megváltozni, 4 óra alatt oda fog érni a pénz - bővebb infó itt.

Ettől függetlenül azt ne felejtsük el, hogy az összeg felkönyvelése a saját egyenlegünkre még időbe fog kerülni - eddigi tapasztalatok alapján +1 nap.

Vissza a kályhához. Az egyenleg feltöltéséhez nem kell a kártyát a rendszerünkbe felvenni (Add or Edit Bank Card), mert a levonás nem arról történik. Így a 400 HUF-os díjjal sem kell számolnunk.

Előnye:
- bankkártyánk biztonságban van
- csak annyit tudunk költeni, amennyi rendelkezésünkre áll

Hátrány:
- ha licites aukcióra neveznénk,és közel a lejárat, nem lehet időben gyorsan pénzt feltölteni
- a felkönyvelés miatt lassú

Update: jelezték többen is, hogy náluk nem ment az, hogy más számlájáról utaljanak fel a saját PayPal egyenlegükre. Ez alapján megkérek mindenkit, hogy óvatosan ezzel a funkcióval!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.