2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

eBay és a PayPal: mit és hogyan? III.

Rövid leírás az internet legnagyobb aukciós oldaláról, valamint mikrofizetési rendszeréről, 3. rész.

[ ÚJ TESZT ]

PayPal - Bankkártya

A másik fizetési mód a bankkártya. Ennek a folyamata gyorsabb, sokan kedvelik, de félnek is tőle. A bankkártyánkat a My Account / Add or Edit Bank Card menüpontban tudjuk felvenni. Ott megadjuk a nevet, a bankkártya adatait, és jóváhagyjuk. Ez után egy 400 HUF-os terhelés jelenik meg az egyenlegünkön. De! Sok olyan kérdés volt, hogy nem látszódott a terhelés, amiben a kódot adják meg. Ennek oka igen egyszerű. Sok banknál látható egy olyan sor az egyenlegeknél, hogy "Zárolt összeg". Ebben a tételsorban van benne az, ami kell az aktiváláshoz. Ez azonban banktól függően 2-4 munkanapot is igánybe vehet, amíg mi magunk meg tudjuk nézni. Azonban a telefonos ügyfélszolgálat meg tudja mondani, hogy milyen kód szerepel benne - nekik van lehetőségük ebbe belenézni.

Ha ez megvan és megadjuk az oldalon, akkor már tudjuk is használni a kártyát. Itt még pár hangolás hátra van.

Az egyenlegünk alapból forint alapú. A vásárlásaink viszont dollár vagy euro alapon mennek, esetleg font. Lehetőségünk van arra, hogy az egyenlegünket beállítsuk dollár/euro/font alapúra. Ilyenkor a forintban indított utalásunk eleve abban a valutában fog megérkezni, amiben kiválasztjuk. Itt mindenki maga döntse el, hogy a célszámlára utalásnál a saját bankja, vagy a PayPal váltási rátája alapján kéri az átváltást. Banknál meg lehet tudni, mi a napi középárfolyam, a PayPal saját maga számol, a honlapon regisztrálva, belépve My Account / Currency Converter / Currency Exchange - meg tudjuk nézni, mennyi is lenne az átváltás után a pénzünk. Bővebb infó erről is itt, látható, hogy miért számol fel pénzt a PayPal. Ez a bekezdés vonatkozik a Top Up részre is.

A bankkártyás vásárlásnál gyakorlatilag már csak annyi teendőnk van, hogy a két profilt (eBay és PayPal összekötjük, lásd itt). Itt is be lehet állítani, hogy ki (bank vagy PayPal) váltson.

És már csak az marad hátra, hogy örömmel vásároljunk! :)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.