2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Diszkmen felfújható hangszóróval

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nemrég behalt a Hyundai discman-em (Sony belsővel - a csomagolás felirata szerint - ,...

[ ÚJ TESZT ]

Nemrég behalt a Hyundai discman-em (Sony belsővel - a csomagolás felirata szerint - , a gond az, h barátom aznap vette, mint én, és kb. 2 hét különbséggel nyiffant ki mindkettőnké - fogyasztói társadalom, mi?!), és mivel az autómban csak kazettás rádió van (kazetta adapterem viszont van), ezért úgy döntöttem, veszek egy másikat...
Be is mentem Duisburgban az egyik nagyobb ''bolt''-ba (Galeria Kaufhof - talán, mint az otthoni Skála), és ott szemlevételeztem az elektronikai osztály hordozhazó CD-lejátszó készletét. Kívánalmak? Hát, tudja az MP3-at, cserélhető akksis legyen (környzettudatosság rulla), távirányító sem árt ha van.
Így akadtam a Cebop Jax-ra, [link], mely barátságos árával (50 európai egyesült valuta) és AAA-akksijaival (amit a felirat szerint adtak hozzá, de erről majd később!) elég kellemes vételnek tűnt. Nem akarom lelőni a poént, de így visszanézve még mindíg az...
Megkérdeztem egy eladót, h van-e még (polcon csak a bemutató példány volt), aki 2 perc múlva visszatért, 2(!) dobozzal a kezében - néztem is, mint kacsa a napba, de mivel siettem, nagyon nem szemrevételeztem a dobozokat - lehet, h meg kellett volna tennem, így talán nem ér akkora sokk a kicsomagolásnál.
Még aznap délután a szálláson nekiestem a szatyornak, kivettem a két dobozt, majd miután elolvastam a feliratokat, meghűlt bennem a vér! Felfújható hangszórók. Ez állt a dobozon.


[kép]


Csomagoltam tovább, és még érdekesebb dolgokra akadtam - nemcsak hangszórók voltak ott, hanem egy elemmel IS működö erősítőjellegű valami, hangerőszabályozó (jóvanna, nem sikerüt rájönnöm mi az. pontosan).[link]

Az első csalódás itt ért - hiába volt feltüntetve az AAA akksi, mint tartozék, ebbe a furcsaságba bizony 4 db kell. sebaj, kis kirándulás, máris megvannak.

Következő lépésként felfújtam a hangszórókat - már maga a kifejezés is hülyén hangzik, de ez így van... Rövid fejlilulás után már előttem is állt teljes díszében a két csodakütyü.


[kép]


[kép]


A puding próbája az evés, így be is dugtam minden kábelt a megfelelő helyre, a konnektorba is amit kellett, majd behelyeztem egy régi, karcosabb lemezem, majd félve megnyomtam a play gombot a távirányítón...
Hát, mit ne mondja, vegyes érzelmek ébredtek lelkemben... Lemezt szépen olvasta, hibák nélkül, na de a ''hangfalak''... Hát, izé. Mélyek eléggé hiányoznak, magas sincs sok, cserébe van hangerő! Na nem annyira sok, de azért abba a kis szobába bőven megteszi.
Kocsiban az átjátszókazetta segítségével már sokkal jobb zenei élményben volt részem (na, nem egy hangnyomó verseny/koncerterem, de azért jó!), ha nincs semmi a rádióban (vagyis semmi élvezhető), jó minőségben tudom hallgatni kedvenc zenéimet, és ugyebár ez igen fontos!

Összegezve: szerintem elég jó vásár volt, annyira nem drága, egy feltöltéssel elég sokáig elzenélget, szépen szól, panaszom nem nagyon van.

pecsétem: AJÁNLOTT.

Azóta történt

  • Aktív hangfal helyett

    A történet úgy kezdődött, hogy meguntam a régi, 1000 ft-os kis aktív hangfalam hangzását.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.