2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Debian rendszerünk biztonsága

...avagy védekezni fontos.

[ ÚJ TESZT ]

Végszó, konklúzió

Az itt bemutatott tippek és programok segítségével egy komoly lépést tehetünk rendszerünk és adataink biztonságának megőrzése felé. Persze egy otthoni kis letöltő vagy webszerver esetében felesleges az itt felsorolt összes lehetőséget alkalmazni, de nem árt tisztában lenni vele, hogy mi is a teendő, ha esetleg elér minket a baj. Ahogy korábban is írtam, tökéletes védelem nincs, de törekednünk kell rá. Ne tároljuk gépünkön banki fiókunk jelszavát és eléréseit, a számunkra különösen fontos és értékes információkat rendszeresen archiváljuk, írjuk lemezre és ne engedjük ki a netre. Azt is fontos megjegyezni, hogy mindez mit sem ér, ha őrizetlenül és jelszó mentesen hagyjuk ott a gépünket, amikor elugrunk valahova. Legyünk körültekintőek, óvatosak, olykor nem árt a paranoia sem.

A fentebbi programok mind kis erőforrás igényűek, egyik sem terheli le a gépet, tehát használatuk akkor is javasolt, ha gyengébb vassal rendelkezünk.

Előfordulhat, hogy hibát vétettem valahol a cikk írása közben, ezért előre is elnézést kérek, én sem vagyok mindent tudó, de még vérprofi Linux guru sem. A korrekciókat, tippeket szívesen fogadom és remélem néhányotoknak segíteni tudtam ezzel a kis összefoglalóval. A jövőben készülhet még hasonló, rajtatok áll, hogy milyen témában szülessen meg. A javaslatokat az írás topikjában várom.

Felhasznált források:

wikipedia.org
google.hu
man

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.