2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

''Dallaszozás'' manapság

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A régebbi kockák, vagyis a 25-35 közötti korosztály még emlékezhet erre a furcsa szokásra.

[ ÚJ TESZT ]

A régebbi kockák, vagyis a 25-35 közötti korosztály még emlékezhet erre a furcsa szokásra. Házibulik kedvenc eleme volt a ''dallaszozás''. Aki esetleg nem tudná, mit jelent a fogalom, pár sorban tisztáznám.

Volt ugyanis eme hőseposz sorozat, a Dallas, amit vetítettek nálunk, (lényegében az első szappanopera, amit Szomszédokon kívül magyar ember parabola-antenna nélkül láthatott) amiben gyakran nyúltak a szereplők a whiskey-s pohár után. Ezért aztán kicsiny hazánk ragyogó emléjű fiataljainak az az ötlete támadt, hogy milyen vicces lenne, ha olyan játékot játszanánk, amikor a sorozatban isznak, akkor a nézőknek is inni kell. (Ha jól emlékszem, még pont péntekre is esett, vagyis direkt jól jött a buli szempontjából, bár mi sosem tartottuk fontosnak, hogy olyan speciális alkalmat találjunk az ivásra, mint pl. a péntek este, szóval akár mehetett volna hétfő este is ) És mivel ez nem volt ritka a sorozatban, a kevés alkohollebontásért felelős enzimmel rendelkező kollégák albán szamár módjára becsíptek az epizód végére.

Nemrégiben egy barátomnál voltunk lakásavatón, viszont épp aznap ment az egyik kedvenc sorozatuk, a Dr. House, amit kihagyni egyet jelentett volna a szentségtöréssel. Azt hiszem, mindenki kitalálja, hova fajult a dolog: íziben kitaláltuk, hogy amikor kimondják, hogy Dr. House, mindenki behörpinti a pohara tartalmát. Később rájöttünk, hogy ez nem frankó, gyenge epizódot fogtunk ki, csak 3x mondták. De gond egy szál se, következett a Hősök, és mivel mindenki szomjas volt, olyat találtunk ki, ami tutira sokat lesz: abban állapodtunk meg, hogy bármikor, amikor valaki valamilyen speciális képességet használ, iszunk. A végeredményt nem részletezném.

Ennek a kis szösszenetnek két célja van: az egyik egy kis nosztalgiázás és felvágás a mai fiatalság előtt, a másik pedig, hogy közös erővel találjunk ki hasonló dolgokat, a manapság népszerű sorozatokból. Kezdeném pár példával, hogy mire gondolok, aztán a többit rátok bízom, kedves logout-olvasók - pláne, mivel sok magyar TVt nem nézek, így nem nagyon tudom, miket adnak mostanában. Időnként visszanézek majd, és a jobbakat, vagy akár az összeset beleírom a blogba. A cél az, hogy epizódonként 6-8 alkalommal legyen kötelező inni, nem pedig az, hogy infúzióként töltsük magunkba a jófajta tablettás bort, szóval olyan dolgokat írjatok, ami jellemző az adott sorozatra, de nem csak abból áll, tehát az nem jó, hogy akármikor elsütnek egy poént a Jóbarátokban.

Szóval akkor a lista:
24 - Ha elhangzik a következő mondatok egyike, vagy csak rokonértelmű mondat: ''Most nem mondhatok semmit, de bíznod kell bennem''; ''Parancsra cselekedtem''; ''Ez bizalmas információ''; ''Lesz*rom a szabályzatot.'' (megj: ebben az esetben csak az egyiket válasszátok ki, különben már az ''előző részben történtek'' alatt mindenki tökrészeg lesz )

Szex és New York - Amikor valaki a 4 lány közül lefekszik valakivel és/vagy megisznak egy Cosmopolitant.

Helyszínelők - Amikor egy ''belső'' kamera mutatja, az illető hogy sérült meg (esetleges fokozott hányásveszély )

Dr. House - Amikor a Doktor beszól valami durvát. (Esetleg ezt Dr. Csernussal is meg lehetne játszani, ha még adnák.)

Hősök - Válasszatok ki egy karaktert, és amikor ő speciális képességet használ, inni kell.

Simpsons - Homer böfög

Southpark - Cartman szidja a zsidókat (ide tartozik a Passió megemlítése is).

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.