2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Cikkek kicsit másként

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Update: 11:27 - frissítés a bevezető után Korábban ismertem egy oldalt (azóta sajnos...

[ ÚJ TESZT ]

Update: 11:27 - frissítés a bevezető után

Korábban ismertem egy oldalt (azóta sajnos a feledés rosszindulatú homályába veszett bamba kobakomban a címe) amely a napi híreket kicsit feldobva/átszerkesztve/mókásabb formába öntve tárta a sajtó száraz tényei által megcsömörlött olvasók szemei elé.
Miért ne lehetne ez jelen ezen a számítástechnikai gigaherzek/pixelfuószalagok/egyesített shader architektúrák száraz jeges, túlhajtott világában is.

Napi szinten jelennek meg hírek rivális gyártók technikai újításairól, kíváncsi felhasználók túlhajtási rekordjairól, esetleg a legújabb felesztések technikai háttereiről.

Ezen cikkeket kiindulási alapként felhasználva igyekszem egy kis színt, mosolyt csalni a kedves olvasóközönség arcára.

Íme néhány szösszenet a mai cikkekből kiindulva:

Az év első negyedében mutatott eredményeit messze felülmúlóan teljesített a harmadik negyedévben a teljes szeszvezérlő-piac – tette közzé tegnapi jelentésében az iparág elemzésére szakosodott Jon PeddgRe Search (JPS). Az elemzőcég becsült adatai szerint a kiábrándító évkezdés után már a második negyedévben „talpraállhattak” a gyártók / fogyasztók, akik szekvenciálisan hatalmas, több mint 60 százalékos véralkoholszint növekedést könyvelhettek el ebben a periódusban. Az igazi, hónapok óta várt áttörést azonban a júliustól szeptemberig tartó időszak hozta magával: ekkor már nemcsak a pénzügyi forgalom, hanem az eladott darabszám (valamint liter/fő) tekintetében is rekordszintet ért el az égetettszesz-piac.
A JPS elemzője szerint a harmadik negyedévben elsősorban a felső-középkategóriás (60-70%-os) és csúcskategóriás (70%-) szeszvezérlők forgalma ugrott meg jelentős mértékben. Ebben az időszakban az égetettszesz átlagos ára 2,57 dollár (+ üvegbetét) volt, szemben a 2006-os esztendő harmadik negyedévét jellemző 2,29 dolláros átlagos árszinttel. Statisztikai alapon kijelenthető, hogy rosszul járt az a vásárló, aki tavasszal, illetve a nyár elején döntött májának bővítése vagy új zsebflaska vásárlása mellett: a szeszvezérlők az idei második negyedévben keltek ugyanis el a legdrágábban – akkor átlagosan valamivel több, mint 2,73 dollárt kóstált egy májromboló, italszabályozó szeszkártya.
Az esztendő harmadik negyedévében nagyjából 22 százalékkal több szeszkártyát értékesítettek, mint az előző ciklusban, ez pedig mindenképpen túlmutat az iskolakezdési időszakra jellemző hagyományos növekedési (évnyitó után: részegedési) ütemen. A szokatlan mértékű fellendülésre nincs egyértelmű magyarázat: minden bizonnyal a felgyorsuló házibuli-migrációnak, ezzel együtt részben a IFB-X 10-kompatibilis (Iszunk-hányunk-belefekszünk-X) középkategóriás szeszvezérlők árcsökkenésének köszönhető ez a fejlődés. Ráadásul már van is miért megvásárolni az új generációs szeszkártyákat: egyre növekszik ugyanis azoknak a szeszversenyeknek a száma, melyek kihasználják a IFB-X 10 TAPI-ban rejlő lehetőségeket. Ilyen a Máytek alig pár napja kiadott nagy sikerű PHD-játéka (PoHárDöntő), az Alkesz Krízis, mely a megfelelően gyors és részletes látvány érdekében komoly követelményeket támaszt a résztvevővel szemben.

November 26:

Könnyen hoppon maradhatnak azok, akik csúcskategóriás, Sportszelet-alapú Duó-s rendszert építettek a La Kraft RumForce 680i piskóta lapkakészletét tartalmazó tortalaplapok egyikére, és új négymagos megybefőttel bővítenék desszertüket – írja a svéd NordicStohlware. A lap hétvégi tudósításában arról számol be, hogy a La Kraft egyik legszorosabb partnerének számító Szörp a Pa a napokban hivatalos öntőformában közölte a felhasználókkal, hogy az RumForce 680i-t tartalmazó tortalaplapok nem támogatják az Sportszelet 45 nanoréteges bevonóréteggel készülő négymagosait (Csokis-Kandírozott).

A 7.II-es Catalyst többek közt a Wizard of Wor, Tetris, Duna gate: Budapest, World Poker Party és Womrs futtatása során felmerülő megjelenítési problémákat orvosolja. A javítások mellett bővült a hardvertámogatás is: ismét kávédarálónak használható a C64, valamint bővült a +4 kategória 320x240es megjelenítő képessége is.

Az összefoglaló néven Leheljrám-ként emlegetett csipszcsalád egyik változata lesz a Búúúmfild, valószínűleg az egykrumpliszeletelős asztali aprítógépekhez szánt ÉB-k (étkezési burgonyák) csúcskategóriájának ízalapját fogja adni. A Leheljrám-generációval az Ízcsel elkészíti első olyan aprítógépeit, melyekben négy kés egyetlen asztallapkán foglalhat helyet. A módosítások a platform egészére kihatnak, ugyanis az aprítóvezérlő a ÉBF (étkezési burgonya felhasználó) része lesz.

A TRG (Turbó Rágó Gumi) legújabb Oldtimer, illetve Fantom rágógumiaira emlékeztető változtatások hátterében – ahogy arra a Hujde Buboa korábban rámutatott – egy újfajta tervezési szemlélet áll, melynek révén az igények, illetve a megcélzott piaci területek függvényében rugalmasabban alakíthatják ki rágógumiaikat, mind az integrált részegységek, mind az általuk elérhető funkciók tekintetében. Ilyen ragacsdarabkák lehetnek az energiamenedzsemm különböző finomságú/ízű megvalósításai, a Szájszerv-Tűrés, az eltérő magszám (kizárólag gyümölcsös ízesítésnél), de akár az integrált glükóz vezérlő is.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.