2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

CD-k boncasztalon! 7 /Blink 182/

A Blink 182, a tagok és a belőle kiváló együttesek bemutatása, azaz: A Nagy Blink 182 cikk

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Előszó:

Nagyon régóta tervezem, hogy írjak róluk egy cikket, de ez nagyon pontos tervezést igényelt, ugyanis ez más. Nagyon más. Nekem az első együttes volt, akiket megismertem és azóta is töretlen a lelkesedésem feléjük. Most már lassan 3 éve dobolok, így ez a kapcsolat még szorosabbá fonódott. Egy élmény volt megismerkedni velük, összetörtem belül mikor feloszlottak, és újra kivilágosodott bennem vmi, felkelt a Nap, mikor újra összeálltak. Lehet furcsán hangzik, de nincs élet Blink nélkül. Számomra nincs. Ez persze elég radikálisan hangzik, de nem kell véresen komolyan venni ezt, csupán arról van szó, hogy az én zenével való megismerkedésem, majd az utánna következő dob karrierem meghatározó alakjai voltak ők, és olyan élmény őket hallgatni, hogy az leírhatatlan. Az ember változik, napról napra mennek végbe új dolgok, de egy valami állandó, az első élmény egy adott témáról. Nem felejtjük el az első csókot, az első üdülést, az első hócsatát, a haverokkal lerészegedést, első szexet (tisztelet a kivételnek:D), vagy bármi más meghatározó élményünket.....és nem felejtjük el az első zenei élményt sem. Nekem mindezt a Blink teljesíti be. Lehet fanatikusan hangzik, pedig koránt sem az. Tudom a helyem, a státuszom a világban, és még sok mindent tudok, de egy valamit biztosan: Én még 83 éves öreg bácsiként is a Rock Show-ra fogok fogat (protkót) mosni, a First Date-et dúdolom, mikor az unokáknak az első randimről mesélek, vagy a feleségemre gondolok, miközben az I Miss You-t hallgatom a Youtube-on. Már a részemmé váltak és ez így van jól, ők a Blink 182.

Bandatörténet:

A Blink 182 egy mindmáig népszerű punk-rock együttes, amelyet Tom DeLonge, Mark Hoppus és Scott Raynor alapított 1992-ben San Diego egyik északi, Poway nevű külvárosában. A dobos Raynort alkoholproblémái miatt Travis Barker váltotta le 1998-ban, a Blink 182 amerikai turnéjának közepén.
A Blink 182 fülbemászó dallamairól, a gúnyos és néha igen durva, botrányos tartalmú humoráról volt ismert. A dalszövegek tartalma – az utolsó albumukat megelőzően – humoros és felemelő volt. Bár az együttes Scott Raynor távozásáig Blink néven szerepelt az albumokon, jelenlegi elnevezése Blink 182. A számok (182) az együttes nevének végére egy bírósági ügy után kerültek, mert a Blink nevet a bíróság az azt már régebb óta birtokló ír együttesnek ítélte.
2005. február 22-én a rajongók hatalmas megdöbbenésére a Blink 182 bejelentette, hogy az együttes határozatlan ideig szünetet tart – Hoppus és Delonge között nagyon megromlott a viszony. Utóbbi jelenleg új együttesével, az Angels and Airwaves-szel turnézik. Első albumuk We Don't Need To Whisper címen jelent meg 2005. május 23-án. Azóta már elkészítették második stúdióalbumukat, ami az I-Empire névre hallgat és 2007. november 6-án landolt a boltok polcain. Hoppus és Barker megalapította a Plus 44-t, aminek első albuma, a When Your Heart Stops Beating 2006. november 14-én jelent meg. Egy kevésbé ismert banda is megalakult a Blinkből, mégpedig a Box Car Racer, 2002-ben. Ezt Tom Delonge és a dobos, Travis Baker, alapította, majd David Kennedy egészítette ki a zenekart, Tom azonban szerette volna, hogyha csatlakozik egy basszus gitáros, így végül Anthony Celestino – aki Kennedy barátja volt – is bekerült a bandába. Kiadtak egy albumot, majd koncerteztek és a banda végül meg is szűnt.
Travis Barker 2008. szeptemberi súlyos repülőgép balesete, valamint az előző lemezük producerének hirtelen halála újra összehozta a zenekar tagjait, ami ahhoz vezetett, hogy 2009. február 9-én a rajongók legnagyobb örömére bejelentették, hogy újra összeálltak. Újult erővel látnak munkához, új albumot és nagy turnét terveznek.

Diszkográfia:

- Flyswatter (1993)
- Buddha (1993)
- Cheshire Cat (1994)
- Dude Ranch (1997)
- Enema of the State (1999)
- The Mark, Tom and Travis show (2000)
- Take Off Your Pants and Jacket (2001)
- blink-182 (2003)
- Greatest Hits (2005)

Tagok:

- Mark Hoppus - basszus, vokál
- Tom DeLonge - gitár, vokál
- Travis Barker - dob

Na akkor csapjunk bele, rendhagyó módon minden album, az össze tag, a felbomláskor keletkezett 2 együttes, side-projeck-tek, egyszóval minden kivesézésre kerül. Ha érdekel akkor:

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.