2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Biztosítások

Az a célom, hogy segítsek nektek a biztosítási formák és buktatóik közt eligazodni.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Mivel még senki nem írt itt a biztosításokról gondoltam én megteszem. Az írás célja, hogy segítsek nektek dönteni, hogy milyen biztosítást kössetek illetve mire érdemes figyelnetek, ha megköttök valamilyen biztosítást.

Mivel szinte mindenkinek van biztosítós ismerőse, ezért a legtöbb ember már találkozott sok biztosítási termékkel. Sajnos ismerni őket ettől függetlenül nem ismerik, főleg nem tudják, hogy mire kell figyelni ezeknek a megkötésekor.
Sokszor sajnos sok utólag fontosnak bizonyuló információt nem mondanak el az üzletkötők még, akkor sem, ha történetesen a jó ismerőse az embernek. Az a kisebbik rossz, ha valamit nem mondanak el, mert azzal nem hazudnak, viszont sok esetben egyenesen hazudnak, vagy félretájékoztatnak.

Mindent elmondani nem lehet és soha rákérdezés nélkül nem is fog elmondani az üzletkötő. Ebbe bele kell nyugodni. Kérdezni cserébe bármikor lehet, ha nem teljesen tiszta a dolog.
Ha bármi gyanúsat hallasz, akkor szólj az üzletkötőnek, hogy a feltételszövegben hol van leírva az adott dolog. A feltételszöveget nem mindig egyszerű megérteni sem elismerem, de az üzletkötőnek illik tudni rámutatni, hogy az az amiről beszéltek. Ezzel legalább a hazugságokat/félretájékoztatást ki lehet védeni.

Előfordul olyan is, hogy az üzletkötő rosszul tudja az adott dolgot és sajnos az is előfordul hogy szándékosan mondja rosszul hogy megkössed az adott szerződést. Mindkettő jellemzően a kezdő ügynökökre vonatkozik. Mert vagy gyorsan meg akarja magát szedni és lelép, amire kiderülnek a turpisságok vagy, mert tényleg nem ért hozzá még az elején.
Ezért én javaslom, hogy ne kezdő ügynökkel kössetek szerződést. Ha mégis így tesztek, mert mégiscsak egy jó ismerősről van szó, akkor tényleg sokat kérdezzetek a termékről, amit ajánl neked és mondjátok is neki, hogy mutassa meg a feltételszövegben az adott dolgot.
Utálni fog érte, de legalább ő is tanul és te is nyugodtabb vagy.

Milyen biztosításra is van szükségetek?

Erre a szokásos válasz: semmilyenre. Ez a kérdés kb. olyan mint a Hogy vagy? Kösz jól! párosítás. Mert még akkor is először azt mondjuk, hogy jól vagyunk, ha utána fél órán keresztül panaszkodunk a beszélgetőpartnernek.

Biztosításra vonatkoztatva, ha tovább megyünk a beszélgetésben, akkor azért ugyanúgy kiderül, mégiscsak lehet valamilyen biztosításra szükséged, ha az alábbiak közül valamit kellően fontosnak találsz.
- gyermeke(i)d önálló életkezdéséhez az anyagi fedezet megteremtése;
- saját vagy a családod jövőbeli céljaira az anyagi fedezetet megteremtése;
- saját vagy a párod nyugdíjas éveinek anyagi biztonsága;
- tragédia,vagy más váratlan esemény esetén a család anyagi biztonsága;
- vagyontárgyaid károsodása esetén az ezek pótlásához szükséges anyagi fedezetet előteremtése.

Mindezekre megoldást jelenthet egy jó biztosítás kiválasztása, mivel a biztosítások nem csak a váratlan helyzetekkor tudnak anyagi segítséget nyújtani, hanem az előre látható kiadásokra is össze lehet gyűjteni a pénzt. Megtakarításos biztosításban csak az 5 évnél távolabbi célokra érdemes megtakarítani, mert az ismereteim szerint nincsen 5 évnél rövidebb lejáratú. Lejárat előtt pedig nagyon nem célszerű kivenni a pénzt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.