2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Battlefield 3 szubjektíven

Egy hete vettem birtokomba az év legjobban várt játékát, most itt az idő ítéletet mondani.

[ ÚJ TESZT ]

Előszelek

Sokak szerint én minden sztorit az őskortól kezdek felvezetni... no a Pong-ig nem akarok visszamenni, azért megemlíteném a multizás hőskorát, mikor a vének még azt hitték erről a szóról, hogy kártyázni szeretnénk cukorkával a szánkban! Mindenesetre most csak egy kis múltba merengő nosztalgiázás következik, aki csak a Battlefield harmadik részéről alkotott véleményemre kíváncsi az lapozhat!

A multis FPS-ek világában olyan nagy remekeket tudhatok magam mögött, melyet a mai fiatal gamer generáció főként csak az erre szakosodott történelemkönyvekből ismerhet. Emlékszem azokra az időkre mikor még kinevettük azt aki azt mondta, hogy egy napon nem lesz szükség LAN kábelre a multihoz, hanem mindenki otthon ülve, interneten keresztül fogja kiosztani a príma fejlövéseket. Ezekben az időkben éltem át első multis élményeimet olyan őskövületekkel, mint a Quake 2 és a Counter-Strike. Utóbbi ráadásul ekkor még tényleg csak egy Half-Life MOD volt semmi több! Volt aztán itt még Quake 3, Return to Castle Wolfenstein és Medal of Honor: Allied Assault. Majd jött egy DICE nevű csapat és azt mondta: Csinálunk nektek olyan multis lövöldét ahol a map két sarka között járművekkel is száguldozhattok, földön, vízen és levegőben egyaránt! Ugyan nem ez volt az első játék melyben a géppisztolyt letéve tankba pattanhattunk, de ez volt az első mely megteremtett egy kategóriát, melynek egy évtizeddel később is ő a királya!

Megannyi epizód után most végre megjelent a harmadik rész. A számozás már csak azért is érdekes, mert soha sem volt első rész! Az első becses címe Battlefield: 1942 volt, mely megélt egy pár kiegészítőt, később a Battlefield: Vietnam által ellátogathattunk Indokína dzsungeleibe. Csak ezt követte a Battlefield 2 modern hadszíntere és természetesen ez a rész is számos kiegészítővel rendelkezik. Egy csak konzolos mellékvágánynak indult Battlefield: Bad Company volt az első mely sztoriorientált Single Player módot kapott, ennek viszont csak a második része jelent meg PC-re. Sok Battlefield 2 rajongó viszont sértve érezte magát, hogy nem kaptak igazi folytatást, csak ezt a konzolos változatot. Ugyan személyem 100-150 óra körüli szórakozással teli időt töltött ennek a multijában (PC platformon), el kell ismerni erősen szárnyaszegett rész volt a Bad Company 2 amin a két Free to Play modellben megjelent rész (Battlefield: Heroes és Battlefield: Play4Free) sem enyhített.

Az EA stockholmi csapata tavaly bejelentette, hogy jön a Battlefield 3, mely ismét elsődlegesen a PC-s közönségnek szól! Visszatért a 64 fős multi és a hatalmas, erősen járművekre építkező mapok, melyet megfejelnek egy nemsokára megjelenő DLC-vel, amivel a Battlefield 2 legendás csatahelyszínei elevenednek fel olyan vizuális megjelenés mellett mely megfelel a kor követelményeinek. Aki előrendelte a játékot az ingyen juthat hozzá a pálya és fegyver csomaghoz, aki pedig lemaradt az újabb 15 dollár kicsengetésével élhet át nosztalgikus pillanatokat. Véleményem szerint néhány mapért és fegyverért ez nagyon sok, mert nem lesz akkora kiegészítő, mint a Bad Company második részéhez kiadott Vietnam expanzió, viszont előrendelői ajándéknak nagyon derék és korrekt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.