2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Batman: Arkham Knight

Az Arkham Knight jött, látott és akkorát bukott a legtöbb játékos szemében, ami nem volt méltó egy ilyen játéksorozat lezáró darabjához.

[ ÚJ TESZT ]

Inner Demons

Az Arkham-saga a végéhez ért, a Rocksteady elbúcsúztatta hosszú évek óta dédelgetett gyermekét: az Arkham Knight jött, látott és akkorát bukott a legtöbb játékos szemében, ami nem volt méltó egy ilyen presztízzsel rendelkező játéksorozat lezáró darabjához.

Előrevetítem, jelen írásomban nem kívánok külön foglalkozni a játék teljesítménybeli gondjaival, ezt kis hazánkban is több száz cikk tette meg az elmúlt majd' fél évben. Az Arkham Knight talán a legnagyobb fiaskója a DirectX 11 érának, ehhez a bukáshoz pedig rengeteg olyan tényező vezetett, amik egy-egy szöget jelentettek a PC-s kiadás koporsójába, gondolok itt a kis létszámú, tapasztalatlanabb fordítócsapat bevetésére, a zárt middleware-ek alkalmazására, vagy épp a portolásra szánt kevés időre. Mindezek eredménye példátlan módon az lett, hogy a játék lekerült a Steam boltjából, majd hosszú hónapok kitartó munkája révén, melyet maga a Rocksteady végzett, egy olyan játék került vissza október végén a Steam polcaira, ami valóban kiküszöbölte a játék legtöbb hibáját, de sajnos még így sem tökéletes és a Rocksteady saját bevallása szerint soha nem is lesz már az.

Ezzel letudtam mindent, amit a játék technikai problémáiról írni szerettem volna, úgyhogy át is nyargalhatunk az október 28-án újra megjelent Arkham Knight minden újdonságára és megvizsgálhatjuk, vajon méltó befejezést kapott-e a denevér.

Történetünk a második rész utána veszi fel a cselekményt: Scarecrow, akit még az első játékban véletlenül eledelként szolgáltunk fel Killer Croc számára, bosszút esküszik és titokzatos szövetségesre tesz szert hadjárata kivitelezéséhez: a címszereplő Arkham Knight úgy tűnik mindent tud Batmanről, saját fegyvereit veti be ellene, egy hadseregnyi zsoldost irányít és látszólag egyenrangú partnere kézitusában is a köpenyes igazságosztónak. Gotham lakói elhagyták a várost, teret adva a DC világából ismert gonosztevők portyázó bandáinak, az Arkham Knight jól felszerelt embereinek és drónjainak, akiket Gotham megmaradt rendőrei Gordon felügyelő értő vezetése alatt sem tudnak megfékezni a mi és hű segítőink segítsége nélkül.

Ez a játék, ahogy előzetesen sejteni lehetett, bizony felvonultat mindent és mindenkit, aki csak számít Batman kiterjedt világában, valakit a fő történeti szálba integráltak a fejlesztők, mások mellékküldetések egész láncolatát kapták meg. A játék pozitívumai közé tartozik, hogy elvarrja a korábbi részekben nyitva hagyott történetek szálait, nincs olyan karakter, akinek a sorsa kérdés maradna a továbbiakban, így nyugodt szívvel lehet majd a történet végeztével felállni a játék mellől.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.