2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

Az Írország-projekt

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Kifelé! Minden 4 éve kezdődött. Addig rágtam édesanyámék fülét, amíg végre be nem...

[ ÚJ TESZT ]

Kifelé!

Minden 4 éve kezdődött. Addig rágtam édesanyámék fülét, amíg végre be nem teljesítették az álmomat, megkaptam életem első dobszerelését. (Tegyük hozzá, akkor az a 150000 magyar fiorentínó eléggé hazavágta a családi kasszát, bár így utólag visszagondolva, bőven megérte). Akit érdekel, ez egy Premier Olympic szerelés volt, 3 tammal, pergővel, lábdobbal, kísérővel, lábcinnel, beütővel, állványzattal.

A beszerzőkörút utáni napon tartottuk az első próbát, 3 gitárossal. Metallica - Four Horsemen számát dolgoztuk fel. Hozzáteszem, előtte életemben kétszer ültem dobnál, hát mit ne mondjak, eléggé szokatlan volt. Hamar belejöttem a dolgokba, természetesen csak nagyon alap szinten ment minden. Egy régen hűtőhelyiségként használt kb 40 négyzetméteres szobában próbáltunk a pincében, ettől kezdve kb. minden héten úgy egy másfél évig.

Szép, s jó idők voltak, el is múltak elég hamar...

Azóta lecseréltem a cuccomat, megtetszett egy Tama Rockstar DX, 4 tam járt hozzá, komolyabb állványzat. Bevásároltam cinekből is.

<em>[kép]</em>

A lényeg azonban mégsem ez.

Mivel dobolás szempontjából elég maximalista vagyok, valamint sokat tesztelem a dobok hangját, beszereztem egy webkamerát, egy kisebb mikrofont, és csináltam jópár felvételt odalent a pincében. Visszahallgattam őket jónéhányszor, az esetleges hibák kiküszöbölése érdekében. (Az eredeti számokra rákevertem az anyagot, ha érdekel valakit a jobbakat megnézheti a youtube-n, itt: [link]).

Az egyik felvételre rácuppant egy ír srác, aki saját bevallása szerint majd' meghal a progresszív dolgokért. (Ment is az MSN-ezés, éjjeleken keresztül.) Pár előadó ebből a körből: Pink Floyd (az őselem), Dream Theater, Porcupine Tree, Opeth, Ayreon, Anathema, Pain of Salvation stb... Ezeket mind imádjuk hallgatni. Mivel a gyermek évek óta komolyabban nyüstöli a gitárt (elég magas szinten), felmerült bennünk, mi lenne ha összehoznánk egy ír-magyar projektet, nevezetesen feldolgoznánk jópár számot, emellé írnánk egy albumot.

Mindezt ezen a nyáron, Írországban.
A kinti viszonyokról. A barátom netcafféban dolgozik, heti 3 napot, 12 órában. Mindezért kap 800 eurót hetente(!) kifizetve, ingyenkaja, stb...
Ezen bizony rendesen elámultam. Lakást bérel, 3 gitárja van, 4*4-es AMD konfig (erről nem tudtam lebeszélni). Szóval megy a bolt.

Amit felajánlott, nyáron a lakását átalakítanánk stúdióvá, felvennénk mindent, aztán célbavennénk pár fesztivált (bizony odakint komoly hagyománya van az amatőr feszteknek...). Amikor ezeket elmondta, azonnal gondolkodni kezdtem. Mindenben benne lennék, azonban:

1) Kint kellene dobot vennem, ami nem kis pénz, ráadásul csak egy nyár erejéig lenne az enyém/kivinném a saját cuccomat, az azonban...
2) Nem ártana kellő mennyiségű pénzmag, a kinttartozkodásomat fedezendő

Gyakorlatilag ezen két akadálya van a projekt megvalósulásának, a másodikkal el tudok bánni, ha nagyon akarok, az első a komolyabb probléma.

Ötleteket kérnék. Ki milyen módon juttatna ki egy komplett dobcuccot Írországba, július elején, majd nyár végén vissza? Komoly szervezést igényel minden oldalról, anyagilag pedig nem állok a helyzet magaslatán...

Kérdéseket s válaszokat reátok bízom.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.