2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Az igazság a bevándorlókról

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Az igazság a bevándorlókról Írta Mickey Z. 2007. dec. 11. Minden negatívum, amit...

[ ÚJ TESZT ]

Az igazság a bevándorlókról

Groucho Marx

Írta Mickey Z.
2007. dec. 11.

Minden negatívum, amit eddig a bevándorlásról hallhattunk igaz. A szemünk láttára zajló krízis komolyságát nem lehet eléggé érzékeltetni még a választási időszakban hangoztatott az országot elárasztó és a nemzet tartalékain élősködő, lusta parazitákról szóló klisékkel sem. Hirdessétek az igét (ha máshol nem, legalább a blogjaitokon): A bevándorlók a bolygó túlélését veszélyeztetik! Az illegális bevándorlók az egyes számú közellenség. Minden külföldi terrorista.

Ha nem hiszed, kérdezd meg például bármelyik kiszipolyozott gyári munkást Vietnámban...

Természetesen az álnok gyarmatosítókról, a telhetetlen nemzetközi vállalatokról beszélek, amelyek a Harmadik Világ minden országában tanyát ütnek.
Legyen az a Nike, a The Gap, a Wal-Mart, vagy akármelyik adókedvezményben részesülő vérszívó, biztosak lehetünk benne, hogy ezeket a ravasz illegális bevándorlókat nem fogják a falak megállítani. Büntetlen mozgásszabadságukat az állami támogatások és a folytonos, hazug propaganda garantálják. A több évtizednyi szoktatásnak köszönhetően még a lelketlen nomádok áldozatai is önként fizetnek érte, hogy a vállalati logót ingükön jogszerűen viselhessék.

Nem esnénk túlzásba, ha ezeket az illegális megszállókat „terroristának” neveznénk. Felejtsük el a különböző színű riadókészültségeket, a megrendezett letartóztatásokat, a futószalagon készített félelemkeltést! Ne is azokra az időkre gondoljunk, amikor a reptereken kötelező volt levenni a cipőnket! Én a terrornak arra a fajtájára gondolok, amit a Dictionary.com "a félelem és a szorongás megsemmisítő érzésének” és/vagy „leküzdhetetlen félelemnek” nevez.

Amíg a vállalatokat kiszolgáló, megvásárolt média elfedi a valódi terrort és a hírek középpontjába Dubya és Osama legújabb összecsapását (vagy a nap aktuális gonosztevőjét) állítja, a bolygón zajló valódi konfliktus érintetlen marad: globalizáció fentről vagy globalizáció lentről?

Az olyan „bevándorlók”, mint a Világkereskedelmi Szervezet, a Világbank, az IMF és más multinacionális cégek a távirányított imperializmus mutáns lényének részei. Az USA sem mindig hadsereggel száll meg más országokat. Gyakran a Disney-t vagy a McDonalds-ot küldi, amelyek mögött, még ha kimondatlanul is, ott áll nyomatékul a fenyegető katonai haderő.

A globalizáció lényegében nem rossz ötlet. Az egész világra kiterjedő, kölcsönösen előnyös kapcsolatok hasznosak lehetnek. Amint azt Michael Albert a Z Net-en mondotta: a céljaink a világméretű igazságosság nem pedig a világméretű szegénység, a világot átfogó összetartás és nem a társadalomellenesség, a sokszínűség megtartása az egyfélével szemben, a gazdasági egyensúly megvalósítása az öngyilkos kapzsisággal ellentétben. Arundhati Roy aktivista író ezt annyival egészítette ki, hogy „jelen körülmények között az egyetlen globalizációra érdemes dolog a szakadárság.”

De talán Groucho fogalmazta ezt meg legtalálóbban a Monkey Business-ben: "Íme a véleményem: tiltsák be a bevándorlást!"

Mickey Z. weboldala itt érhető el: http://www.mickeyz.net.

A cikk angol eredetie itt olvasható: [link]

finest

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.