2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Házimozi rovat

Audio-Technica ATH-CHX7iS SonicFuel fülhallgató

Az alany a gyártó 2013. októberében bemutatott különleges, hibrid kialakítású fülhallgatóinak "nagyobb", drágább tesója.

[ ÚJ TESZT ]

Mikrofon, végszó, specifikáció

Mikrofon. Bizony, ilyenünk is van. Őszintén szólva nem szórakoztam vele sokat, mivelhogy nagyjából annyiszor fogom igénybe venni, mint ahányszor péntek 13-a van egy évben. Egy hívás erejéig kipróbáltam, és ezzel viszlát.

A minősége nem váltja meg a világot, egyszerűen csak teszi a dolgát. A hívott fél szavait fogom idézni: “Olyan, mintha pincéből beszélnél“. Mindenki döntse el maga, hogy ez valójában mit is akar jelenteni. Szerintem nem nehéz megfejteni. Hozzátenném még, hogy a minősége nem feltétlenül harmatgyenge, ugyanis a kedves hívott fél egy HTC One mikrofonjának viszonylatában jutott a fent említett vélekedés elkönyvelésre. A konklúziót ennek fényében érdemes levonni.

Mit is írhatnék összegzésként? Vannak hibái, de időt kell neki adni. Végül szerencsére nem kell a fejemet fognom és azt hajtogatnom magamban, hogy ez a viszonylag nem olcsó, látatlanban lebonyolított vétel nem jött be. Néhány órát követően abból a bizonyos frekvencia-tartományból visszavéve szerethetővé vált a hangja. Próbáltam igazságos lenni, reális ítéleteket kiosztani az írás szereplőjével kapcsolatban, így sem pozitívumból, sem pedig negatívumból nincs hiány.

Mit kapunk tehát a pénzünkért? Röviden: elegáns megjelenést, egy, a legtöbb gyártó termékeivel kompatibilis vezérlőt, csalódást nyújtó izolációt, természetes, legkevésbé sem színezett, tiszta hangképet, enyhe és lágy, de bizonyos zenei műfajokban bőven elegendő mélyeket, megoszló vélekedést megkívánó kényelmet, valamint egy átlagos mikrofont.

Végül tartozom egy válasszal egy fontos kérdésre, miszerint jó nekünk ez a hibridszerű kialakítás?

A helyzet nem egyértelmű. Az efféle kivitelezés nem hoz gyökeres változásokat, ennek ellenére vannak nem elhanyagolható előnyei a klasszikus fülesekkel szemben. Elsősorban például a szilikonpárna, amely nyilvánvalóan higiénikusabb megoldás a szivacspárnáknál. Nem mellékes továbbá, hogy a jelentéktelen izoláció ellenére a mélytartomány zajos környezetben sem tűnik el.

Ez utóbbira minden bizonnyal a szilikonpárna kialakítása lesz a magyarázat, amely közvetlenül a hallójárati nyílásba vezeti a hangokat, minek köszönhetően az agyunk még azelőtt feldolgozza a fülünk által hallott mélyhangokat, mielőtt mindaz odavész.

Mindent összevetve, az árát véleményem szerint sajnos nem éri meg, ellenben mind külsőleg, mind hangzás szempontjából nyilvánvaló, hogy nem egy ötezer forint körüli árkategóriájú termékkel említendő egy szinten.

A sorokat a specifikációval, majd a termékért kifizetendő összeggel zárnám:

Amint látjátok, a csomagoláson az impedancia értéke át van ragasztva, minden jel szerint hamis értékre

Típus Dinamikus
Meghajtók átmérője 14,3 mm
Frekvencia átvitel 15 – 22 000 Hz
Maximális teljesítmény 40 mW
Érzékenység 100 dB/mW
Impedancia 16 Ohm
Tömeg 12g
Kábel 1.2 m (szimmetrikus)
Mikrofon típusa Kondenzátor
Mikrofon karakterisztika Gömb
Mikrofon frekvencia átvitel 10 – 10 000 Hz
Mikrofon érzékenység -44 dB (0 dB = 1 V/Pa, 1 kHz)

Ár: 17 900 Ft

Megy ez...

Mindez még nem elég, hiszen be is kell ám cipzározni, de végül teljes lett a siker

Azóta történt

Előzmények

  • Prestigio MultiPhone 5455 DUO - a középső fiú

    4.5"-os telefont kerestem minimum qHD felbontással, ill. 2 maggal és 1GB RAM-mal, hardveres gombokkal, 40.000-ért.

  • Vsonic VSD3 bemutató

    A Vsonic nevű kínai IEM gyártót leginkább az ár/érték aránya tette híresé, ennek fényében mertem meghallgatás nélkül VSD3-at rendelni.

  • Vsonic VSD3S bemutató

    A shenzeni kristálykagyló jó ár/érték aránnyal, jó hangzással, cserélhető kábellel bír, és még kényelmesen is használható.

  • Skullcandy prémium fejhallgatók

    A Skullcandy három, igényesebb hallgatóságot (és vastagabb pénztárcát) megcélzó fülesét mutatom be nektek.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.